Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çeltik Ürününün Uçakla İlaçlaması Konulu Toplantı Yapıldı 

Çeltik ürünün ilaçlamasının uçakla yapılması konusunun ele alındığı toplantı yapıldı. 

İpsala Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan, uçakla ilaçlamanın yasak olduğunu belirterek, özel durumlarda verilecek izinlerle uçakla ilaçlama yapılabileceğini bildirdi. 
 
Arslan, hastalığa bağlı ürün kaybının önlenmesinin görevleri olduğuna değinerek, şunları söyledi: 
 
"Tarım Bakanlığı olarak Türkiye'de üretimde hastalık nedeniyle ürün kaybının önlenme bizim görevimizdir. Bunlar önlenirken, çevreyi ve insanları da düşünmek zorundayız. Bundan sonraki dönemlerde de o ürünlerin o bölgede üretilmesini sağlamak. Tarım Bakanlığının politikası budur. Bunları uygulamada birtakım kararlar alınıyor. Bu kararlar ve kurallar mücadelenin nasıl yapılacağını nasıl uygulanacağı hangi ilaçlar kullanılacağı, ne kadar zaman aralıklarıyla atılacağı belirten kurallar var. Bu kurallar çerçevesinde hastalıklardan ürün kaybının önlenmesi sağlanacak. " 
 
Çeltik üretiminde üreticilerin mantar hastalığına karşı ilaçlama yapma ihtiyaçlarının olabildiğini ifade eden Arslan, "Çeltik üreticilerimizin ürünlerinde mantar hastalığı görülmesi durumunda uçakla ilaçlama isteklerini belirtir dilekçe vermeleri gerekiyor. Tarım Bakanlığı uzmanları gelerek, ilaçlama istenilen yerlerde inceleme yapacaklar. Yer aletleriyle ilaçlama yapılamaması durumunda uçakla ilaçlamaya izin verilebilir" dedi. 
 
Arslan, çiftçilerin uçakla ilaçlama izni için İl Tarım Müdürlüklerine müracaat edilebileceklerini bildirdi. 
 
İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin ise bölge çeltikçileri olarak her yıl aynı sıkıntıyı çektiklerini, özellikle çeltikte görülen mantar hastalığında mutlaka uçakla ilaçlamanın yapılması gerektiğini vurgulayarak, kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. 
 
Toplantıya İpsala Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Edirne İl Tarım Müdürü Erdinç Yazıcı, İlçe Tarım Müdürü Akif Şaban Gündüz, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkan yardımcısı Sedat Balcılar, çeşitli beldelerin belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çeltik üreticileri katıldı. 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
26.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çeltik Ürününün Uçakla İlaçlaması Konulu Toplantı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız