Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Giresun'da bitki koruma ürünleri bayiliği almak isteyenlerin, bu amaçla yapılacak sınav için 22 Ağustos'a kadar Tarım İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.

Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bitki koruma ürünlerinin, toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayi ve toptancıların sorumlulukları, depolanması ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esasları belirleyen yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlandığı hatırlatıldı.

Yönetmenliğin ilgili maddesine göre bayi veya toptancı izin belgesi verilecek kişilere sınav zorunluluğu getirildiği ve aranan koşuların neler olduğu şöyle belirtildi:

"Bitki koruma ürünleri bayiliği alabilmek için Türk vatandaşı, ziraat mühendisi olmak ve yılda bir kez bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak olan sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almak gerekmektedir. Yönetmelikte bahsi geçen sınavla ilgili olarak, 2011 yılında uygulanacak sınav Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce 9 Ekim 2011 tarihinde Ankara da yapılacaktır. ilgilenenlerin istenilen evraklarla birlikte 22 Ağustos tarihine kadar Tarım İl Müdürlüğüne müracaat yapması gerekmektedir.

 

 

 

www.haberler.com

Ekleme Tarihi
27.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bitki Koruma Ürünleri Bayiliği Almak İsteyenlere Sınav Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız