Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
su 

Gaziantep'in Araban ilçesinde çiftçiler kuru tarımdan sulu tarıma geçebilmek için yerin yüzlerce metre altından su çıkarmak için sondaj kuyuları açtırıyor.

Araban ilçesi Yaylacık köyü Çiftçilerinden Haci Okumuş, bu yıl hariç geçmiş yıllarda yağışların azlığı nedeniyle Araban ovasında kuraklık yaşandığını belirterek, bu yıl önceki yıllara oranla yağışların bol olduğunu, mevsim yağmurlarının geçen yıllara oranla beklenin çok üzerinde yağması nedeniyle Arabanlı çiftçilerin uzun yıllar aradan sonra bu yıl ilk kez hububat ekili alanlarda yüksek verim aldıklarını söyledi.

Araban ovasında, ekili bulunan 340 bin dönüm arazinin yaklaşık 80 bin dönümlüm bölümünde sondaj yoluyla yerin yüzlerce metre altından çıkarılan suyla sulu tarım yapıldığını ifade eden Okumuş, "Uzun yıllardan beri ilk defa bu yıl kış ve bahar yağmurlarının bol yağması nedeniyle, Araban ovasındaki sulu ve kuru tarım yapılan arazilerden yüksek verim elde edildi" dedi.

Her yıl bol ürün alabilmek için sulu tarımın şart olduğunu vurgulayan Okumuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sulu tarım yapabilmek için Aşağı Yufkalı köyü Narlı mevkindeki arazimizde, yerin yüzlerce metre altında su bularak arazilerimizi suluyoruz. Elde ettiğimiz verimliliğin devamı için, uzun zamandır gündemde olan Çatboğazı Barajı'nın biran önce yapılmasını istiyoruz. Çünkü, yer altından çıkardığımız su işletme giderleri hesaplandığında bize çok pahallıya mal oluyor. Çatboğazı Barajı inşaatının bir an önce başlanması için siyasetçileri göreve devam ediyoruz.

 

 

 

www.haberler.com

Ekleme Tarihi
27.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Arabanlı Çiftçiler Su Arıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız