Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tigem çiftçilere teknolojiyi tanıttı 

ÇİFTÇİLER TEKNOLOJİK TARIM ALETLERİNİ YAKINDAN İNCELEDİ ..
 
ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Tarım Müdürlüğü ve TİGEM Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından çiftçilere ve köy muhtarlarına yönelik tarla günü düzenlendi.
 
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından tahsis edilen minibüslerle Gümüşsu İşletmesi'nde ekimi devam eden mısır tarlasına gelen çiftçiler, makineleri ve ekipmanları yakından inceledi. Ceylanpınar Tarım İşletmesi Bitki Üretimden Sorumlu Müdür Yardımcısı Bayram Maviş, işletmenin 4 yıllık denemelerden sonra uygulamaya koyduğu direkt ekim makinelerinin teknik ve çalışma şekli hakkında çiftçilere bilgiler verdi. İşletme Müdürü Ertuğrul Anbar, İlçe Tarım Müdürü Zeki Kılıç, Ceylanpınar Ziraat Odası
Başkanı Ali Uçar ve köylülerin katıldığı tarla gününde, çiftçilere makinelerin tanıtımı yapıldıktan sonra kısa bir süre önce anıza ekimi biten ve filizlenmeye başlayan tarlaya geçerek çatılı sulama sistemi denilen Center-Pivot sulama sistemi hakkında da geniş bilgi verildi.
"Anızı yakma, anıza ek" sloganıyla yola çıktıklarını belirten İlçe Tarım Müdürü Zeki Kılıç, ikinci ürün alınmasında bölge çiftçisinin tarlada kalan anızı yakarak toprağa ve ekolojik dengeye zarar verdiğini belirterek, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde uygulanan direk ekim makinelerinin anızı yakmadan verim aldığını, bu uygulamayı yerinde görmek ve göstermek için ilçeye bağlı köylerdeki çiftçilere ve köy muhtarına yönelik tarla günü düzenlediklerini söyledi. Kılıç, Ceylanpınar Tarım İşletmesi
Müdürlüğü'nün kullandığı teknolojik zirai aletlerin çağı yakaladığını söyleyerek, bölge çiftçisinin hala eski metotlarla ekim yaptığını ve anız yaktığını ancak uzman personellerinin köylerde yaptıkları çalışmalarla en geç 5 yıl içinde modern tarıma geçebileceğini dile getirdi.
Tarla gününe katılan çiftçilerden Yukarı Doruklu Köyü Muhtarı Musa Dağtekin, 113 dönümlük sulanabilir tarlası olduğunu, işletmenin kullandığı teknolojiye hayran kaldığını söyleyerek, özellikle direk ekim makinelerinin çok büyük avantajı olmasına rağmen çok pahalı olduğunu, fakat arazisi olan köylülerle ortak alınması durumunda bu sorunun da halledilebileceğini belirtti. Dağtekin, çiftçilere yönelik bu tür organizasyonların çok faydalı olduğunu ve mutlaka tekrarlanması gerektiğini de ifade etti.
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Ertuğrul Anbar, katılımcılara teşekkür ederek, işletme olarak bölge çiftçisinin her zaman yanlarında olduklarını ve kapılarının açık olduğunu söyledi. 

Ekleme Tarihi
28.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tigem çiftçilere teknolojiyi tanıttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız