Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN: -''TÜTÜN VE ALKOLLÜ ÜRÜNLERLE İLGİLİ YÖNETMELİĞİN UYGULAMA ÖNCESİNDE, UYGULAYICILAR ESNAFA YOL GÖSTERMELİ, REHBERLİK ETMELİDİR''

ANKARA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tütün ve alkollü ürünlerle ilgili yönetmeliğin uygulama öncesinde uygulayıcıların esnafa yol göstermesi ve rehberlik etmeleri gerektiğini belirtti. 

     Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) hazırladığı Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 7 Temmuz'da uygulanmaya başlayacağını hatırlattı. 
     Yönetmelikle son derece yüksek para cezalarının öngörüldüğünü belirten Palandöken, esnafın zor durumuna düşmemesi için kolluk kuvvetlerinin yol gösterici olması gerektiğini kaydetti. 
     Yönetmeliğin uygulanmasına çok az bir süre kalmasına rağmen, esnafın zihnindeki soruların giderilmediğini savunan Palandöken, şöyle devam etti: 
     ''7 Temmuz sonrasında esnafın kendi sermayesinden bile daha yüksek cezalarla karşı karşıya kalmasından endişe ediyoruz. Yönetmeliği uygulayacak kolluk kuvvetlerine büyük sorumluluk düşüyor. Her ne kadar yönetmelik yükümlülüklerinin yerine getirmesi için gerekli hazırlıklar yapılıyor olsa da esnaf için yumuşak bir geçiş sağlanmalıdır. Uygulayıcılar, esnafa yol göstermeli, yapıcı tutum sergileyerek yönetmeliğe uyum sağlayabilmeleri için rehberlik etmelidir. Esnafın yönetmeliğe uyabilmesi için akla gelen ilk yöntem ceza olmamalıdır. Yönetmelik, ilk denetimlerde ceza kesilmede 15 günlük bir uyarı süresini öngörüyor.'' 
     Yönetmeliğin amacını aşar şekilde uygulanması durumunda kaçak ve sahte ürün satışının daha da artmasından endişe duyduğunu ifade eden Palandöken, TAPDK'nın yönetmelikle ilgili iyileştirmeler yapması, kolluk kuvvetlerinin de yapıcı ve yol gösterici olması gerektiğini vurguladı.

Ekleme Tarihi
28.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tütün Ve Alkollü Ürünlerle İlgili Yönetmelik 7 Temmuz'da Uygulanmaya Başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız