Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tigem 

ŞANLIURFA (İHA) - Arazi büyüklüğü bakımından dünyanın ve Türkiye'nin en büyük tarım işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde kısa bir süre önce faaliyet gösteren modern koyun sağım tesislerinde kullanılan teknoloji göz kamaştırıyor.
 
Ceylanpınar Tarım İşletmesi (TİGEM) Müdürü Ertuğrul Anbar, işletmenin hayvancılık birimi kapsamında kısa bir süre önce Karataş koyunculuk ağıllarında aynı anda 72 koyunun sağımını gerçekleştiren modern otomatik sağım tesislerinin aynısının, işletme bünyesindeki diğer sekiz koyunculuk biriminde de uygulanacağını söyledi. Hijyen kurallarının en iyi şekilde uygulandığı modern sağım tesislerinin faaliyete girmesinin ardından sağım işçiliğinden yüzde 60 oranında tasarruf sağlandığını belirten Ertuğrul Anbar,
"Kısa bir süre önce deneme amaçlı Karataş koyunculuk ağıllarında kurduğumuz modern otomatik sağım tesisleriyle başarı sağladık. Bu amaçla işletme bünyesinde faaliyet gösteren 8 koyunculuk ağıllarında da aynı sistemi önümüzdeki günlerde kurmayı hedefliyoruz. 25 Bin ana olmak üzere 50 bin ivesi koyunun yetiştirildiği işletmemizde yıllık 3 bin ton koyun sütü üretim kapasitemiz var, yıllık 25-30 bin kuzunun üretildiği koyunculuk birimimizde yine 8-10 bin damızlık koyun, çiftçiye dağıtılmaktadır. Çağın gerisinde kalmadan modern bir sistemle üretime devam etmek için yatırımlarımız devam edecektir" dedi.
 
 
 
Ertuğrul Anbar, koyunculuk dışında sığırcılık alanında da ciddi adımlar atıldığını belirterek merkez işletmeye bağlı Gökçayır İşletmesinde 1200 baş siyah alaca cinsinde sığır yetiştirildiğini söyledi. Anbar, sığırcılık sağım tesislerinde tam otomatik olarak yıllık 7 Bin ton inek sütünün üretildiğini, yıllık bin baş buzağı elde edildiğini ve 500 baş damızlık sığırın yetiştiricilere dağıtıldığını söyledi. Ertuğrul Anbar, hedeflerinin sulama projesine paralel olarak hayvancılığı da geliştirmek olduğunu belirterek, Türkiye'de hayvan yetiştiriciliğinde TİGEM'in önder kuruluş olduğunu sözlerine ekledi. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tigem'in modern sağım tesisleri göz kamaştırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız