Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Veteriner fakültesi mezuniyet töreni 

SAMSUN (İHA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi mezuniyet töreni Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
Törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Koç, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Samsun-Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Fındık, Yüksekokul Müdürleri, İl Tarım Müdürü Kadir Güven, İl Kontrol Müdürü Osman Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.
Öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Banu Biber, "Öyle bir geçer zaman ki dedikleri herhalde böyle bir şey. Beş yıllık zaman zarfı, uzunluğunu unuttururcasına geçti ve bu beş yıllık üniversite maratonunun bugün belki de bizim için en anlamlı günü. Öncelikle böyle bir meslek grubuna mensup olarak mezun olduğum için son derece mutlu ve gururluyum. Genç ve dinamik meslektaşlarım; bilin ki bizlerin muhtaç olduğu kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" diyerek ailesine ve tüm hocalarına teşekkür etti.
 
 
 
"BAKANLIKTAKİ İSTİHDAM ARTIRILMALI"
 
Samsun-Sinop Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Fındık konuşmasında, "Veteriner hekimlik mesleği günümüzde çok önemli meslekler arasındadır. Veteriner hekimliği 250 yıl önce Fransa'da ihtiyaçtan doğmuştur. Veteriner hekimlere günümüzde gerekli hassasiyet gösterilmemektedir. Ülkemizde özellikle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndaki istihdam artırılmalıdır. Mezun olan öğrencilerimizi odaya kayıt yaptırmaları için bekliyor, kendilerini ve ailelerini kutluyorum" dedi.
"Fakültemizin 4. dönem mezuniyet töreninde sizleri selamlamaktan ve öğrencilerimizin başarılarını birlikte kutlamaktan mutluluk ve onur duyuyorum" diyerek konuşmasına başlayan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, şöyle devam etti: "Sevgili öğrenciler, uzun ve yorucu bir eğitimden sonra veteriner hekim olarak insanlığa hizmet için ülkemizin dört bir yanına dağılacaksınız. Ülkemizin hangi şartlarda kurulduğunu unutmamalıyız. Bizler Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimize, bunu ancak halka hizmet ederek ödeyebiliriz. Bulunduğunuz yerlerde üniversitemizi ve fakültemizi temsil edeceksiniz. Bu temsili başarıyla yapacağınızdan hiç kuşkum yok. Bu güzide eğitim kurumu sizlere başarma yolunda benzersiz bir start verdi. Sizler kendi çabalarınız ve alın terinizle mezuniyeti hak ettiniz. Yolunuz açık olsun. Geleceğimizin aydınlık yüzü olan bu pırıl pırıl gençleri yetiştiren fedakar anne-babalara, veteriner hekim olarak yetişmesine katkı sağlayan değerli mesai arkadaşlarıma desteklerini esirgemeyen rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Burada toplanan bizler, hocalar, aileler, konuklar sizlere güveniyoruz. Mutluluk, sağlık ve başarı dileklerim sizlerle. Yolunuz açık olsun."
 
GEZİCİ VETERİNER HEKİMLİK HİZMETİ ARACI PROJESİ
 
Son olarak söz alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasına veteriner hekim mezunlarıyla tıp fakültesi mezunlarının birbirlerine göre şanslı ve şanssız oldukları yönlere değinerek başladı. Hekimlikte deneyimin önemini vurgulayan Rektör Akan, öğrencilerin sanal simülatörlerle deneyim kazanıp daha sonra canlı üzerinde aynı işlemleri yapmalarının yararlı olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "2-3 yıldır uğraştığımız bir enstrüman vardı; gezici veteriner hekimlik hizmeti aracı projesi. Bu proje sonlanmaya doğru gidiyor. İl Özel İdaresi araçları alacak, biz de araçların içlerini donatacağız. Bu araçlarla köylere gidilip bizzat yerinde muayene ve tedavi hizmeti verilecek. Bu projenin sosyal hizmet projesi olması yanında en büyük önemi; öğrencilerimizin sahada uygulamada bulunacak ve pratik yaparak deneyim kazanacak olmalıdır" dedi ve genç mezun veterinerlere başarılar dileyerek yollarının açık olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi öğrencileri mini bir konser verdiler. 24 öğrencinin mezun olduğu törende dereceye girerek fakülte birincisi olan Banu Biber'e, ikinci olan Emre Dağlı'ya ve üçüncü olan Nergiz Aakan'a Rekör Akan plaket ve çiçek takdim etti. Dereceye giren öğrencilere diplomalarını da Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından verildi. Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla tören sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.06.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Veteriner fakültesi mezuniyet töreni




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız