Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sivas 

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, dondurma satışı yapan işyerlerinin denetlendiğini belirterek, vatandaşlara dondurma satın alırken hijyen koşullarına dikkat etmelerini önerdi.
Beykaya, yaptığı yazılı açıklamada, kentte yapılan dondurma denetimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
Müdürlükleri tarafından 11 Mayıs 2011'de "Dondurma Satışı Yapılan İşletmelerde Uyulması Gereken Hususlar" konulu toplantı yapıldığını belirten Beykaya, Tarım İl Müdürlüğü olarak söz konusu işletmelerle fikir alışverişinde bulunularak uyulması gereken kuralları kararlaştırdıklarını ifade etti. 
Havaların ısınmasıyla birlikte artan dondurma satışlarını kontrol etmek için 22 Haziran'da dondurma satışı yapan işyerlerinin Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendiğini bildiren Beykaya, şunları kaydetti: 
"Dondurma satışı yapan işyerleri hem asgari teknik ve hijyenik şartlar bakımından, hem de toplantıda alınan kararlara uygunluk bakımından denetlendi. Yapılan denetlemede, dondurma satışı yapan personelin beyaz önlük giymesi, eldiven, bone veya şapka takması, tek kullanımlık havlu bulundurulması, kullanılan aletlerin temizliği, üretim izinlerinin asılması ve dondurma satış yerlerinin temizlik ve hijyenik şartları incelenmiş ve olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. 
Sivas halkının daha iyi şartlarda dondurma tüketebilmesi için Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube personelimiz tarafından denetimler yaz boyunca devam edecektir. Vatandaşlarımızdan dondurma satışı yapılan yerlerde ürünlerin üretim iznini, son kullanma tarihini ve hijyenik şartları taşıyıp taşımadığını kontrol etmelerini, karşılaşılan olumsuzlukları 174 Alo Gıda Hattına bildirmelerini bekliyoruz. "
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sivas'ta Dondurma Satışı Yapan İşyerleri Denetlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız