Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yusuf Gülsever, Denizli'de 177 bin 956 genç koyun ve keçinin yüksek ateş, ağız ve dudaklarda yara, ishal, öksürük gibi klinik belirtilerle seyreden PPR hastalığına karşı aşılanacağını bildirdi.

 
Denizli İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli'de 177 bin 956 genç koyun ve keçinin yüksek ateş, ağız ve dudaklarda yara, ishal, öksürük gibi klinik belirtilerle seyreden PPR hastalığına karşı aşılanacağını bildirdi. 
 
Gülsever, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde hayvan hastalık ve zararlarıyla etkin bir mücadele yapılabilmesi, hayvan hareketlerinin kontrolü ile yetiştirme tekniği uygulamaları için büyük ve küçükbaş hayvanların küpelenerek kayıt altına alındığını belirtti. 
 
Yetiştiricilerin, hastalıktan şüphe etmesi halinde hasta ve sağlam hayvanları birbirinden ayırarak en kısa zamanda işletmenin bağlı bulunduğu Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine haber vermesi gerektiğini ifade eden Gülsever, şunları kaydetti: 
 
"İlimiz genelinde 237 bin 301 baş koyun, 118 bin 611 başı keçi olmak üzere toplam 355 bin 912 baş küçükbaş hayvan varlığımız mevcut. İlimizde 2010 yılı içinde koyun ve keçi varlığımızın tamamı PPR hastalığına karşı aşılanmıştır. PPR hastalığına karşı ülke genelinde aşılama kampanyası 5 Eylül'4 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ilimizde 177 bin 956 genç koyun ve keçi aşılanacak. " 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: 177 Bin 956 Genç Koyun ve Keçi, Ppr Hastalığına Karşı Aşılanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız