Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ceviz güneş yanığı kaolin 

Burdur'da, ceviz ağaçlarında verim kaybına yol açan güneş yanığına karşı kaolinle mücadele konusunda üreticiler bilgilendirildi.

 
Konu hakkında bilgi veren Burdur Tarım İl Müdürü Orhan Ekici, ceviz üretiminin daha kaliteli ve verimli olabilmesi için yeni uygulamalara ilişkin üreticilerin bilgilendirilmesinin zorunlu olduğunu söyledi. 
 
Ekici, "Bu nedenle yeni uygulamaları üreticimize tanıtacak, üretimde oluşabilecek zararı en aza indirecek eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda ilimizde kaolin partikül film eğitimlerine ve uygulamasına başladık. Elde edeceğimiz sonuçlara göre uygulamalarımız devam edecek ve yaygınlaşacak. Dış ülkelerde yıllardır uygulanan uygulamaları ve teknolojik gelişmeleri bizlerde hızla üreticilerimizle paylaşıyoruz" dedi. 
 
Ekici'nin verdiği bilgiye göre, ceviz ağaçlarında güneş yanıklığı zararına karşı kaolin partikül film uygulaması hakkında, Merkez'e bağlı Çeltikçi, Çebiş, Karakent, Hacılar köylerinde Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesinden Tekniker Ramiz Kılıç tarafından eğitim verildi. 
 
Verilen bilgiye göre, sıvı püskürtme halinde uygulanan kaolin partikül film uygulamasıyla, ceviz ağaçlarında güneş yanıklığı hasarları ve sıcaklık stresi bozuklukları ile sıcak ve soğuk rüzgar tahribatı önleniyor. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
29.06.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Burdurlu Üretici Kaolinle Tanıştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız