Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İSTANBUL (A.A) - Coca-Cola İçecek, SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri tarafından hazırlanan dönemsel revizyon çalışması sonunda Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu'nun 1 Temmuz 2011 itibarıyla 8,50 olarak güncellendiğini duyurdu. 

     Coca-Cola İçecek A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi Revizyon Notu Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Sermaye Piyasasında Derecelendirme Faaliyeti ve Derecelendirme Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. tarafından hazırlanan dönemsel revizyon çalışmasının tamamlandığı belirtildi. 

     Açıklamada, Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin (CCİ) 10 üzerinden 8,43 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu'nun 1 Temmuz 2011 itibarıyla 8,50 olarak güncellendiği kaydedilerek ''Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu, SPK'nın konuya ilişkin ilke kararı çerçevesinde farklı şekilde ağırlıklandırılmış dört ana başlık altında yapılan değerlendirme sonucu belirlenmiştir. Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notumuzun ana başlıklar itibarıyla dağılımı; Ana Başlıklar, Ağırlık, Alınan Not olarak sıralandığında, Pay Sahipleri yüzde 25, 80,32, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık yüzde 35, 95,27, Menfaat Sahipleri yüzde 15, 96,43, Yönetim Kurulu yüzde 25, 68,28, Toplamda ise yüzde 100 84,96 olmuştur denildi. 
 
     CCİ'nin güncellenen kurumsal yönetim derecelendirme notunun, şirketin kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki istekliliği ve bu doğrultuda bir önceki derecelendirme notunun tahsis edilmesinden bu yana geçen on iki aylık süre içinde gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmeler göz önüne alınarak belirlendiği bildirildi. 

Ekleme Tarihi
01.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Coca-Cola'nın Notu Yükseldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız