Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Marmarabirlik Projelerine UZK 

BURSA (A.A) - Uluslararası Zeytin Konseyinin (UZK), Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) projelerine tam destek verdiği bildirildi. 
 
     Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ''UZK 17. Dönem Olağanüstü Üyeler Konseyi Toplantısı'na katılan, UZK yöneticilerinden oluşan heyet, Bursa'daki Marmarabirlik Entegre Tesisleri'ni gezdi. 
 
     UZK İcra Direktörü Jean Barjol ve beraberindeki heyet, gıda güvenliği standartlarına uygun üretim yapan Marmarabirlik'in kurmayı planladığı uluslararası standartlarda sofralık zeytin laboratuvarı ile kooperatif ortaklarına çeşitli konularda eğitim verilmesi projelerine tam destek verdi. 
 
     Heyet, aynı zamanda dünyada alanında bir ilk olacak olan ve yakın zamanda faaliyete geçirilmesi planlanan Marmarabirlik Lisanslı Depolarının da hem teknik hem de sistemin işleyişi açısından ülke zeytinciliğine değer katacağını bildirdi. 
 
     Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da burada yaptığı konuşmada, Marmarabirlik olarak sofralık zeytin alanında dünya standartlarında bir laboratuvar kurmayı planladıklarını, bu laboratuvarın uluslararası akreditasyona sahip olması gerektiğini belirtti. 
 
     Asa, ikincil hedef olarak da kooperatif ortaklarına gübreleme, ilaçlama ve kooperatifçilik alanında bir dizi eğitim verilmesini planladıklarını kaydetti. 
 
     Konsey İcra Direktörü Jean Barjol, konseyin üye ülkelere ve Marmarabirlik'e hedeflerini gerçekleştirme konusunda destek olacağını ifade etti. 
 
     Tesis gezisine, Marmarabirlik Başkanvekili Refi Taviloğlu, Genel Müdür İbrahim Minareci, UZK İcra Direktörü Jean Barjol, Yardımcısı Ammar Assabah da katıldı. 

Ekleme Tarihi
02.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Marmarabirlik Projelerine UZK'dan Tam Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız