Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Vezirköprü 

SAMSUN (İHA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri A.Ş. Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından (TARSİM) fırtınadan zarar gören hububat tarlalarında zarar tespiti çalışmaları tamamlandı.
 
TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu tarafından yapılan açıklamada Kızılcaören, Karacaören, Çakırtaş, Çekelan, Tatarkale, Doyran, Oruç köyü mevkilerinde 1008 adet hasar ihbarının yapıldığı, poliçelere ait yaklaşık 6 bin dönüm alanda yüzde 40 fırtına hazar tespit edildiği belirtildi.
 
 
 
 
TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, "Haziran ayının son günlerinde bölgede vuku bulan fırtına bazı hububat tarlalarında lokal olarak hasar oluşturmuş. Bunun üzerine TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü olarak hasar tespitinin yapılması için eksper talebinde bulunan poliçelere ait arazilerde hasar tespit çalışmaları gecikmesizin başlatılarak tamamlandı. 2011 yılı ocak-haziran ayları arası tanzim edilmiş 2 bin 980 adet olup, bu poliçelerle 20 bin 235 dönüm arazi tarımsal üretim yapılan
alan sigortalandı. Bugüne kadar bin 8 adet hasar ihbarı yapıldı. Sigortalanan ürünler arasında buğday, ayçiçeği, arpa, elma, erik, şeftali, mısır, kiraz, ceviz gibi ürünler var. Küresel ısınma etkisiyle yaşanan iklim değişikliği bölgemizde de etkili olmakta, bu nedenle doğal afetlerin tarımsal ürün üzerindeki olumsuz etkisi de her geçen gün artmaktadır" dedi. 

Ekleme Tarihi
02.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Vezirköprü'de doludan zarar gören arazilerin zarar tespitleri yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız