Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım müdürlüğünden besicilere uyarı: Burucella aşılarını yaptırın  

Batman Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, yetiştiricilerin özellikle hayvancılık desteklemelerinden faydalanabilmesi için Burucella aşılarını yaptırmalarını istedi.

Batman’da hayvanlarda Burucella hastalığının pervelansını ölçmek için Sero-Survey çalışmaları yapıldı. Bu amaçla bin 50 adet küçükbaş hayvan ve 260 adet büyükbaş hayvandan kan serumu numunesi alındı. Ayrıca, suni tohumlama çalışmaları kapsamında 462 adet inek tohumlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, yetiştiricilerin özellikle hayvancılık desteklemelerinden faydalanabilmesi için Burucella aşılarını yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti. Yılsonuna kadar Burusella aşılaması ile suni tohumlama çalışmalarının devam edeceğini belirten Ömeroğlu, 2011 yıllı 6 aylık dönem'de Hayvan Sağlığı Şubesi olarak 27 bin 500 adet küçükbaş hayvana Brucella aşısı, 30 bin 950 adet büyükbaş hayvana Şap aşısı, 220 adet Kedi ve köpeğe de Kuduz aşısı yapıldığını açıkladı.

Ömeroğlu a yrıca, 56 bin 340 adet küçükbaş küpelemesi , 260 adet büyükbaş hayvan'a Tüberküloz (Verem) testi, bin 432 adet büyükbaş hayvan sevki, 87 bin 292 adet küçükbaş hayvan sevki, ve 2 bin 50 adet arılı kovan sevki yapıldığını ifade etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım müdürlüğünden besicilere uyarı: Burucella aşılarını yaptırın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız