Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ULUSLARARASI ZEYTİN KONSEYİ (IOC) İCRA DİREKTÖRÜ JEAN BARJOL, TARİŞ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI BİRLİĞİ ÜRETİM TESİSLERİNİ GEZDİ

 
İZMİR (A.A) - Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) İcra Direktörü Jean Barjol, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği üretim tesislerini gezdi. 
 
     TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, IOC İcra Direktörü Jean Barjol, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman'ın eşliğinde üretim tesislerinde ziyaretlerde bulundu. 
 
     Üretim alanlarını ve ürünleri inceleyen Barjol'a tesis hakkında bilgiler veren Şarman, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin 28 bin Ege çiftçisinin ürünlerini değerlendiren önemli bir kooperatif olduğunu, üretim ve ambalajlamaya kadar olan sürecin titizlikle yerine getirildiğini kaydetti. 
 
     Tesisin Ege Bölgesinin zenginliğini şişeleyerek tüketiciyle buluşturduğunu ifade eden Şarman, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının da uyguladığı politikalarla Türkiye'yi zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğine taşımayı hedeflediğini anlattı. 
 
     IOC İcra Direktörü Jean Barjol da TARİŞ'in, Türkiye pazarının yanı sıra yurt dışında da markasıyla varlık gösterdiğini belirterek, şunları ifade etti: 
 
     ''TARİŞ Zeytinyağı Birliği'nin, ABD, Kanada ve Singapur'da mağazaları olduğunu öğrendim. Uluslararası Zeytin Konseyi olarak Amerika ve Kanada'da promosyon faaliyetleri başlatıyoruz. Bu pazarlarda zeytinyağı tüketimini artırmaya dönük etkin çalışmalar yürüteceğiz. TARİŞ'in de bu pazarlarda olması Konseyin zeytinyağı tüketimi artırmaya yönelik faaliyetlerinden yarar sağlayacaktır.'' 
 
     Barjol, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin laboratuvarının 2000 yılından bu yana akredite olduğunu da hatırlatarak, birliğinin üretim tesisten çok etkilendiğini dile getirdi. Barjol, TARİŞ'in aynı zamanda IOC'nin 2002 yılından bu yana da kalite kontrol programında olduğunu da bildirdi. 
 
     Konuk İcra Direktörü, Ege Bölgesinin değişik yörelerini temsil eden zeytinyağlarının tadımını da yaptı. 

Ekleme Tarihi
03.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: IOC İcra Direktörü, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Tesislerini Gezdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız