Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Et ve Balık Kurumu Gaziantep’te mağaza açtı 

Et ve Balık Kurumu, Türkiye genelinde açtığı mağazalara bir yenisini Gaziantep’te ekledi. Şehrin İbrahimli bölgesinde açılan mağaza, kısa sürede satışlarını artırdı. 

Et ve Balık Kurumu Gaziantep Mağaza Yetkilisi Hasan Barazi, et sektöründe son yıllarda basında çıkan olumsuz haberlerin vatandaşları, güvenilir ve sağlıklı et alabileceği yer arayışına soktuğunu kaydetti.
 
Barazi, 1952 yılında kurulan ancak “devlet et satmaz” mantığından hareketle 1992 yılında özelleştirme kapsamına alınan Et ve Balık Kurumu’nun, birçok ilde olduğu gibi Gaziantep’te de faaliyet göstermeye başlamasının Gaziantep adına sevindirici olduğunu belirtti. Et ve Balık Kurumu’nun, Gaziantep’te et kombinesini 2000 yılında kapattığını vurgulayan Hasan Barazi, şunları ifade etti:
 
“Ancak Türkiye’de hayvancılık sektörünün daralması, et piyasasındaki astronomik fiyat artışları, sağlıklı, güvenilir ve ucuz et fiyatına tüketim sıkıntıları halkta infial oluşturacak noktaya gelmişti. Bunun üzerine, hükümet tarafından 2005 yılında özelleştirme kapsamından çıkartıldı. Öncelikle yurt dışından devlet kontrolünde canlı hayvan getirip piyasaya sunarak et fiyatlarını dengeledi. Daha sonra “yüzde 100 yerli hayvan ve hayvancılık sloganıyla” ülke hayvancılığını teşvik etme kararı alındı. Hijyenli, sağlıklı, güvenli, kaliteli et ve et ürünleri üretmek, üretici ve tüketici arasında denge kurarak fiyat istikrarına katkı yapmak hep öncellikler arasında oldu. Piyasa ekonomisinin kuralları içerisinde, sektörde rekabet şartlarına uygun şekilde franchesse olarak ilk etapta 16 büyük şehirde 100 franchesse hedefiyle faaliyette bulunacak, vatandaşlarımıza birinci elden devlet güvencesi ve garantisiyle sağlıklı, ekonomik, lezzetli, güvenli et ve et ürünleri sunacak mağazalar açmaya başlandı.” 
 
Gazianteplilere, et sektöründe daha iyi hizmet vermek için büyük çaba göstereceklerini belirten Barazi, vatandaşların sağlık ve kalite konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini aktardı. Barazi, “Et ve Balık Kurumu’nda ISO 22000 Gıda Güvenlik Sistemi (HACCP-CERTIFIED) ve ISO 9001:2008-SGS Kalite Yönetim Sistemi ve İslami usullere göre kesim yapılmaktadır.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
03.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Et ve Balık Kurumu Gaziantep’te mağaza açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız