Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çetinkaya geleneksel kiraz festivalinin üçüncüsü yapıldı 

Bafra Çetinkaya Belde Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği kiraz festivalinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımın olduğu kiraz festivalinde, Çetinkaya'da yetişen yöreye has kirazı vatandaşlar çok beğendi. 

Yoğun bir katılımın olduğu kiraz festivalinde Çetinkaya'da yetişen yöreye has kirazı Mardar somon ekmeği ve yağlı yanıç ile sunulunca vatandaşlar oldukça lezzetli dakikalar yaşadı. Bafra Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer, kiraz festivalinin adını koyduklarını, fakat festival haline getiremediklerini berirtti. Başkan Sezer, "İnşallah önümüzdeki yıl Hızırbey türbesinin tamamlanması ile birlikte Hızırbey Şenlikleri'ni de burada yapıp, iki üç güne yayarak coşkulu bir festival yapacağız.” dedi. 

Çetinkaya Beldesi Hızırbey Kiraz Festivali adı altında çok güzel bir etkinlik oluşturacaklarını söyleyen Sezer, burada yapılan etkinliği bir nevi panayır haline getireceklerini kaydetti. Başkan Sezer, "Beldemizi üç gün boyunca vatandaşlarımız gelerek beldemizin ürünlerini tanıma fırsatı sunacağız. Bu kiraz festivali bir davettir. Sağ olsun dostlarımız bizleri yalnız bırakmadılar, herkese teşekkür ediyorum. Kaymakamımızdan belediye başkanlarımıza bütün daire amirlerine teşekkür ediyorum. Bu güzel insanları bir araya getirip kaynaştırmak bizim esas amacımız. Kiraz ve Mardar somunu, ikisi bir bütün. Çetinkaya beldemizin artık bir simgesi Mardar somununu Trobzon ekmeği gibi marka haline getireceğiz. 2012 içersinde de onunla ilgili çalışmalarımız var, hep beraber göreceğiz inşallah. Türkiye genelinde tanınan bir ekmek haline getireceğiz. Kızılırmak bitişinde Bafra'dan girişinde sol tarafta mardar somununu organik tarım ürünlerini ortaya koyarak, vatandaşımızın göreceği, çok rahatlıkla gelip gezeceği bir alan yapacağız." diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
03.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çetinkaya geleneksel kiraz festivalinin üçüncüsü yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız