Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut 

Elbistan Ziraat Odası'nda biçerdöverciler ile yapılan toplantıda kesim fiyatları belirlendi.
        Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut ve yöneticiler, biçerdöver sahipleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantı sonunda 2011 yılı hububat döneminde biçerdöver sahiplerinin ekin biçme bedeli olarak ne kadar ücret alacakları belirlendi. Yapılan kısa süreli toplantı sonunda biçerdöver fiyatları dönüm başına sulu arazide 12 ve kıraç arazide 8 TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl bu rakam sulu arazide 10 ve kıraç arazide 6,5 TL olarak belirlenmişti.
        Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memet Ali Bulut, fiyat belirlerken mazot ve diğer giderleri göz önünde bulundurduklarını kaydetti. Bulut, “Mazot fiyatında geçen yıla göre yüzde 21 oranında artış söz konusu. Biz de biçme fiyatlarını buna göre belirledik.” diye konuştu.
     Hububat fiyatlarının henüz açıklanmamasının sıkıntıya neden olduğunu anlatan Bulut, “Çiftçilerimiz fiyatların açıklanmasını bekliyor. Ne fiyatlar açıklandı, ne de TMO alım yapıyor. Çiftçilerimiz esnafa borçlandı. Alacaklıların eline düştü. Böyle bir belirsizlik daha önce yaşanmadı. Bir an evvel hububat fiyatları açıklanmalı ve çiftçilerimizde bu çerçevede hareket etmeli.” dedi.
        Yapılan toplantıda ayrıca biçerdöver sahiplerine dane kaybı konusunda uyarılarda bulunuldu. Ziraat Odası tarafından hazırlanan bir broşürle çiftçiler de hasat sırasında dikkat edilecek konularla ilgili bilgilendirildi.

Ekleme Tarihi
04.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çiftçiler hububat fiyatının açıklanmasını bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

mustafa şentürk 05.07.2011
Fiatlar

sayın başkan aglamaya hakkınız yok toplum olarak böyle olmasını biz istedik kimsenin kimseye diyecegi yok hergün ilan oluyor tmo açık diye nasıl açıksa