Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Erzurum Tarım Müdürlüğü 664 gebe düve dağıttı 

Erzurum Tarım Müdürü Mustafa Altun 

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü, Aşkale, Olur ve Köprüköy'deki hayvancılık kooperatif üyelerine 664 gebe düve dağıtımı gerçekleştirdi.
 
Tarım İl Müdürlüğü'nün, büyükbaş hayvancılıkta ırk ıslahı, et ve süt verimini artırma çalışmaları devam ediyor. Tarım Müdürü Mustafa Altun, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nce köylülere 2 yılı ödemesiz, toplam 8 yılda faizsiz geri ödemeli, kişi başı 4'er gebe düve dağıtımı yaptıklarını açıkladı.
Altun, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Aşkale, Olur ve Köprüköy'deki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine gebe düve verildiğini söyledi. Altun, Aşkale'de kooperatif üyesi 83 aile 332 büyükbaş Montofon, Olur'un Taşgeçit, Beğendik ve Altunkaya köylerindeki 30 üyeye 120 Simental ve Köpyrüköy'e bağlı Çullu Köyü'nde ise 53 aileye 212 Montofon ırkı gebe düve verildiğini ifade etti.
Tarım İl Müdürü Altun; et, süt verimliliğini artırmak amacıyla dağıtılan hayvanların barınaklarının da modernize edilip, hijyenik hale dönüştürüldüğünü kaydetti. Erzurum il genelinde, son yıllarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında artış yaşandığını sözlerine ekleyen Altun, "Hayvancılıkta uygulanan başarılı projeler sonuç vermeye başladı. Verimli ırkların besicilere dağıtılması ve yerli ırklardaki ıslah çalışmalarıyla hayvan sayımızla birlikte verimlilik de arttı." diye konuştu.

Ekleme Tarihi
05.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzurum Tarım Müdürlüğü 664 gebe düve dağıttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız