Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Eylül 2025 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bağlarda salkım güvesine karşıJapon tuzağı IcerikbannerUrl

MANİSA (İHA) - Sarıgöl’de bu yıl ilk kez 2 bin dekarlık alanda salkım güvesine karşı ‘’Japon Tuzağı’’adı verilen Isonet L 500 Feromen Teli uygulaması yapıldı.
 
Uygulamayla ilgili açıklama yapan Sarıgöl Tarım Sahibi Ziraat Mühendisi Mehmet Öncü, ’’Üzüm bağlarını salkım güvesinden korumak amacıyla 20 cm. uzunluğunda renkli feroment teli, 6–7 metre aralıklarla asmalara bağlanmaktadır.
 
Bu yöntem sayesinde kokuyla birbirlerini bulan kelebekler, asmalara bağlanan japon telinin yaydığı koku sayesinde çiftleşemeyecekler ve dolayısıyla yumurtlama da olmayacak. Böylece salkım güvesi de önlenmiş olacak." dedi. Japon tuzağının en az 300–400 dekarlık alan üzerinde yapılmasının yararlı olacağını ifade eden Mehmet Öncü, sistemin 5 ay etkili olduğunu söyledi.
 
Dekarda 30-35 TL'ye mal olan Japon telinin Şili'de devlet destyeği ile üretildiğini aktaran Öncü, aynı üretimin Türkiye'de de yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
05.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bağlarda salkım güvesine karşıJapon tuzağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız