Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ardeşen Tarımsal Kalkınma Kivi Kooperatifi 

 
(ARKİVİ) Başkanı Mehmet Hacısüleymanoğlu, üreticileri kivi meyvesinin yaz budama işleminin doğru yapılması konusunda uyardı. 
 
Hacısüleymanoğlu, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, bölge ekonomisinde önemli yeri olan kivi meyvesinin üretiminde yaz budamasının doğru yapılması gerektiğini söyledi. 
 
Kivi ağacındaki meyve oranına göre budama yapılması gerektiğini ifade eden Hacısüleymenoğlu, "Kivi ağacına yaz budaması uygulamadan önce meyve veren ve meyve vermeyen dalları iyice analiz etmek gerekir. Kivi ağacında meyve veren dalında budama yapılacağı zaman son meyvelerden sonra 5 ya da 6 yaprak bırakılacak şekilde, meyve olmayan dallarda ise 15 ila 20 yaprak arasında budama yapılmalıdır. Söz konusu olan ağaçta yeteri kadar bir sonraki sürgün dalı yok ise 15 ila 20 yapraktan kesmemek gerekir. Çünkü gelecek yıl meyve verecek yeterli dal olmadığı için bu bırakılan dallardan budama yapmak gerekebilecektir. Bırakılan dallar, üreticinin emeğine yardımcı olmak için gelecek yıl meyve vermeye yardımcı olan dallar olacaktır" dedi. 
 
Budama yaparken daldaki ikiz meyvelere de dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çeken Hacısüleymenoğlu, dalda yeni şekillenen ikiz kivi meyvelerinin Elle toplanarak, üçlü meyve verenlerin arasında meyvelerin olgunluğuna göre seçim yapılıp tek ya da ikili meyve konumuna getirmek gerektiğini söyledi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kivi Üreticilerine Budama Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız