Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Turhan Tuncer 

ZMO GENEL BAŞKANI TUNCER: ''GÜMRÜK VERGİLERİNİN YÜKSELTİLMESİ ÜRETİCİLERİMİZİN LEHİNE'' -''UZUN VADEDE KESİNLİKLE KENDİ HAYVANCILIK POLİTİKAMIZI YAPIP ÜLKEMİZE YETERLİ SAYIDA HAYVANI ÜRETMENİN YOLUNU BULMAMIZ GEREKLİ''


ADANA (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Turhan Tuncer, et ithalatında gümrük vergilerinin yükseltilmesinin üreticilerin lehine olduğunu söyledi. 
 
     Tuncer, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Adana'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılın Mayıs ayında yüzde 60'a çıkarılan et ithalatındaki gümrük vergisinin, 2 Temmuz'dan itibaren yüzde 75'e yükseltildiğini hatırlattı. 
 
     Et ithalatında gümrük vergisinin artırılmasını değerlendiren Tuncer, ''Esas olan ithalatın bitirilmesidir. Ama şu anda ithalat yapılıyorsa da vergilerin yükseltilmesi üreticimizin lehine'' dedi. 
 
     Tuncer, şunları kaydetti: 
 
     ''Ama uzun vadede kesinlikle kendi hayvancılık politikamızı yapıp ülkemize yeterli sayıda hayvanı üretmenin yolunu bulmamız gerekli. Bu da ahırı boşalan ve hayvanın kokusunu bilen üreticinin desteklenmesi ile olur. Yoksa avukatın, doktorun ahır kurmasıyla hayvancılık olmaz. Sadece hayvancılık değil tarımda korkunç bir şekilde ithalat rakamları var. Yine rekor kırdık ithalatta. Tam olarak kesinleşmedi ancak 2011'in ithalat rakamları 2010'un aynı dönemi ile ilgili ithalat rakamlarının çok üzerinde.'' 
 
     Et ithalatında gümrük vergisinin yükseltilmesine yönelik ithalat rejiminde değişiklik yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin 2 Temmuz Cumartesi günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, karkas ve yarım karkas, eşit olarak bölünmüş çeyrek karkas, karkasın ön çeyrekleri ve arka çeyrekleri ithalatında yüzde 75 gümrük vergisi uygulanacak. 
 
     İç piyasada et fiyatlarının dengelenmesi için geçen yıl önce Et ve Balık Kurumu'na (EBK) sıfır gümrük vergisi ile kasaplık hayvan ithalatı yetkisi veren hükümet, daha sonra et ithalatı için de gümrük vergilerini düşürmüştü. 

Ekleme Tarihi
05.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Et İthalatında Gümrük Vergisinin Artırılması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız