Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Vali Ahmet Kara 

Vali Ahmet Kara, sadece Ağrı, Kars, Ardahan’ın dahi hayvancılıkta Türkiye’ye yeteceğini ifade ederek, Kars’ın acil olarak et kombinasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kars Valisi Ahmet Kara, ilde istihdamın artması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, çağrı merkezinin yanı sıra Kars’ın acil olarak et kombinasına ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali Kara, bunun da yaklaşık bir ay içinde gerçekleştirileceği müjdesini verdi.
 
Vali Kara, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, gündemlerinde et kombinası bulunduğunu belirterek, “Hayvancılığın ölmemesi için Kars’ta yapılacak işlerden biri de kombinadır. Ya iş adamımız Turan Çelik’e satılan kombinanın geri alınması ya da devletin kombina yapması gerekmektedir. Et Balık Kurumu, daha önce özelleştirme kapsamına alındığı için kombinalar satılıyordu ama ne yazık ki Kars kombinası önceden satılmış. Daha sonra özelleştirmeden vazgeçildiği için Erzurum kombinası gibi çeşitli kombinalar satılmadı ve faaliyetine devam ediyor. Oysa hayvancılık konusunda Kars Türkiye’nin en ileri kenti ve en çok hayvancılık yapılabilecek bir yeri.” dedi.
 
Bir ay sonra kombinanın açılışının birlikte konuşulacağına işaret eden Vali Kara, “Biz diyoruz ki Türkiye’nin diğer illerinde hayvancılığı yasaklasanız sadece Ağrı, Kars, Ardahan’ı etrafını tel örgüyle çevirseniz ve burada hayvancılık yapsanız, Türkiye’nin hepsine yetecek kadar et üretebilir, hayvan yetiştirebilir. Biz şu anda o iddiadayız. Onun için hayvancılığın da ölmemesi için özellikle yapılması gereken en önemli ilerden biri, burada et kombinasının derhal açılması. İnşallah, burada bir ay sonra kombinanın açılışını beraber konuşuruz.” ifadelerini kullandı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Vali Kara: Ağrı, Kars, Ardahan hayvancılıkta Türkiye’ye yeter




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız