Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 6. Etap'ta hibe desteği almak için başvuran 11 projeye 3,2 milyon TL hibe verildi.

 
Karaman İl Tarım Müdür Vekili İsmail Uluad, konu hakkında yaptığı açıklamada, 2006 yılından itibaren uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. İsmail Uluad, “Program ile kırsal alanda fakirliğin azaltılmasına, gelir ve sosyal standartların yükseltilmesine, tarım sanayi entegrasyonunun sağlanmasına, gıda güvenliğinin güçlendirilmesine ve alternatif gelir kaynakları oluşturulmasına imkân sağlanması ve yeni istihdam alanları oluşturulması hedeflenmektedir.“ dedi.
 
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, kamu hizmetine yönelik sulama yatırımlarının yüzde 75’i, ekonomik yatırımların ise yüzde 50’si hibe olarak, program kaynaklarından finanse edileceğini belirten İl Müdür Vekili Uluad, program kapsamında İl Müdürlüğü'ne 17 proje başvurusu yapıldığını dile getirdi. 
 
Yapılan değerlendirmeler sonrasında, 2 adet toplu basınçlı sulama ve 9 adet ekonomik yatırım projesi olmak üzere 11 adet proje hibe desteği almaya hak kazandığını ifade eden Uluad, “Kazanan projelerin toplam proje tutarları 6,4 milyon TL olup, bakanlığımızca verilecek hibe tutarı ise 3,2 milyon TL'dir. İlimize bu projelerin kazandırılmasında önemli katkıları olan başta Sayın Valimiz Süleyman Kahraman’a ve milletvekilleri Lütfü Elvan ve Mevlüt Akgün’e teşekkür ederim.” dedi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Karaman’da 11 projeye 3,2 milyon TL hibe verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız