Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Iğdır Tarım Müdürlüğü tarafından, tarımsal üretimde modern tarım alet ve makinelerinin kullanılmasını teşvik etmek amacıyla tarım makine ve ekipmanlarına yüzde 50 hibe desteği verildiği bildirildi. 

 
Tarım İl Müdürü Mehmet Nuri Turan, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilere gerekli desteğin sağlanması ve üretimin artırılması için hükümetin gerekli desteği sağladığını ifade etti. 
 
Tarımsal üretimde modern tarım alet ve makinelerinin kullanılmasını teşvik etmek, yeni teknolojilerin tarımsal faaliyetler için çiftçiler tarafından kullanılmasını yaygınlaştırmak için yeni çalışmaların yapıldığını anlatan Turan, şunları kaydetti: 
 
"Üretim maliyetlerini düşürerek verimliliği artırmak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla tarımsal makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bakanlığımızca yayımlanan tebliğ gereğince, tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilerimiz, tüzel kişiler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birliklerinden tarımsal alet, makine alımı için başvuruda bulunan 390 çiftçimizden, 366'sı makine, ekipman almaya hak kazandı. " 
 
Müracaatların Bakanlığın belirlediği kriterlere göre müdürlüğe tahsis edilen ödenek çerçevesinde değerlendirildiğini kaydeden Turan, sonuçların 13 Haziran 2011 tarihinde Tarım İl Müdürlüğü ilan panosunda ve web sitesinde yayınlanacağını vurguladı. 
 
Turan, tarım alet ve makinesi almaya hak kazanan çiftçilerin tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde Vergi Dairesi Müdürlüğünden alacakları 
 
"borcu yoktur belgesi"yle birlikte, sözleşme yapmak üzere Tarım İl Müdürlüğüne başvurabileceklerini belirtti. 
 
Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen tarım alet ve ekipman başvurularında Kdv hariç, hibeye esas mal alımlarının yüzde 50'sinin hibe yoluyla destekleneceği öğrenildi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Iğdır'da Tarım Makine ve Ekipmanlarına Yüzde 50 Hibe Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız