Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bandırma Limanı'na Ukrayna'dan GDO'lu Mısır getirdiği ihbar edilen 'Osama' ve 'Volgabolt242' adlı kuru yük gemilerine operasyon düzenlendi. 6 bin 600 ton GDO'lu Mısır yüklü 'Osama' gemisine el koyarken, 14 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

 
Bandırma Limanı'na Ukrayna'dan GDO'lu Mısır getirdiği ihbar edilen 'Osama' ve 'Volgabolt242' adlı kuru yük gemilerine operasyon düzenlendi. 6 bin 600 ton GDO'lu Mısır yüklü 'Osama' gemisine el koyarken, 14 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Diğer gemi ise serbest bırakıldı. 
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, GDO'lu Mısır getireceği ihbar edilen 'Osama' ve 'Volgabolt242' gemilerini takibe aldı. Önceki gün Bandırma Limanı açıklarına gelen gemilere, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın düzenlendi. 
 
Gemilerden alınan Mısır numuneleri GDO analizi için TÜBİTAK'a gönderildi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden gelen rapora göre 'Osama' gemisinden alınan numunelerde, mısırların genetiğinin değiştirilmiş olduğunun belirlenmesi üzerine, Bursa ve Balıkesir'deki iki firma tarafından ithal edilen 6 bin 600 ton mısıra el konuldu. 'Volgabolt242' gemisinin yükünde ise herhangi bir sorun olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. 
 
GDO'lu Mısır bulunan 'Osama' gemisi Bandırma Limanı açıklarında bekletilirken, operasyon kapsamında, mısırların ithalatı için alınması gereken kontrol belgesinde 'GDO yoktur' raporu veren Balıkesir Tarım Müdürlüğü'nde 2 görevli ile ithalatçı firmaların yöneticilerinin de aralarında bulunduğu toplam 14 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. 
 
Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi. 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bandırma'da Gdo'lu 6 Bin 600 Ton Mısıra El Konuldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız