Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GİRESUN'DA FINDIK REKOLTESİNDE CİDDİ DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ -ZİRAAT ODASI BAŞKANI AKBAŞLI: ''GİRESUN'DA FINDIK ÜRETİMİNİN 45-50 BİN TON OLARAK GERÇEKLEŞECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ''


GİRESUN (A.A) - Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, Giresun'un 2011 yılı fındık üretiminin 45-50 bin ton olarak gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini belirtti. 
 
     Karadeniz İhracatçılar Birliği, FİSKOBİRLİK, Tarım İl Müdürlüğü, Fındık Araştırma Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odası temsilcilerinden oluşan ''Rekolte Tespit Komisyonu'' Bulancak ilçesinin Erdoğan köyünde rekolte tespit çalışması yaptı. 
 
     Komisyonun fındık bahçelerinde yürüttüğü çalışmalara eşlik eden Ziraat Odası Başkanı Akbaşlı, rekolte tespit çalışmalarının son günlerine gelindiğini ve resmi rakamların birkaç gün içinde Tarım İl Müdürlüğü'nce açıklanacağını belirtti. 
 
     Rekolte Tespit Komisyonu'nun yaklaşık 10 gündür Giresun'un fındık üretimi yapılan ilçelerinde çalışmalar yaptığını ifade eden Akbaşlı, ''Komisyon yarın Giresun'un 'çotanak' tahliline dayalı tahmini rekolte çalışmasının sonuçlarını açıklayacak. Giresun'da yılda ortalama 120 bin ton fındık üretimi gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan elde edilen tahmini sonuç Giresun'da 45-50 bin ton arasında bir fındık üretimi gerçekleşeceği yönündedir. Komisyon üyelerimizden aldığımız bilgiler bu yöndedir. Bu durum üreticimiz açısından son derece kötü bir tablodur'' şeklinde konuştu. 
 
     Akbaşlı, fındık rekoltesinde yaşanacak olumsuzlukları daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu: 
 
     ''Beklentilerimiz, üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifine olan borçlarının 2012 hasadının sonuna kadar ertelenmesi, tarım desteklerinin gününden önce verilmesidir. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigorta poliçe bedellerinin bir defaya mahsus olmak üzere devlet tarafından ödenmesi gibi altı maddelik isteklerimizi başta Türkiye Ziraat Odaları Birliği olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşa ilettik. Önümüzdeki günlerde parlamentonun oturmasıyla birlikte bölge milletvekillerimizi de ziyaret ederek bu konudaki istekleri ve çiftçinin sıkıntılarını aktaracağız.'' 
 
     Keşap Ziraat Odası Meclis Başkanı ve Fındık Üreticiler Birliği Başkanı ve Rekolte Tespit Komisyonu üyesi Mustafa Şahin ise, ilk izlenimlerin geçen yıllara göre rekoltenin son derece düşük gerçekleşeceği yönünde olduğunu ifade eden Şahin, ''Fındıkta, karanfil sayımından sonra rekoltenin düşük olacağını bekliyorduk. Özellikle Giresun'da beklentimizin çok altında, ortada düşük bir beklenti rekoltesi var. Bu sene 84 bin ton olan karanfil sayımının yarısı kadar bir fındık üretimi olacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
07.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Giresun'da Fındık Rekoltesinde Ciddi Düşüş Beklentisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız