Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Doğal afetlerden canı yanan çiftçi sigortaya koşuyor 

İlk beş aylık dönemde Tarım Sigortaları Havuzu’nda poliçe adedinde geçen yıla göre yüzde 142, prim üretiminde ise yüzde 210 artış yaşandı. Görünen o ki felaketlerden canı yanan çiftçiler sigortaya koşuyor.
 
Dünya değişen iklim koşullarıyla adeta savaş veriyor. Doğanın beklenmedik sürprizleri birçok ülkenin ekonomisine darbe indirirken binlerce insanın mağdur olmasına yol açıyor. Kış ortasında aniden ısınan havayla yazı, yaz ortasında yağan dolu ve şiddetli yağmurlarla kışı yaşayan çiftçilerin mağduriyetini gidermek, sigortacılara ve dolayısıyla tarım sigortalarına düşüyor.
Yetkililer sistemin hiçbir ticari amacı olmadığını ve tek hedeflerinin tarım sektörüne daha fazla katkı ve fayda sağlamak olduğunu belirtiyor.
Kuraklık teminatı
Tarımsal üretimde kapsama alınması gerekecek daha fazla riskler ve ürünler bulunduğunu ifade eden Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, bitkisel üretimde; aşırı yağış riskleri ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Orta-uzun vadede bitkisel üretimde kuraklık riskinin kapsama alınmasıyla ilgili olarak veri toplama ve sigortalama modelleri üzerinde çalıştıklarını belirten Kadak şöyle dedi:
“Tarım sigortasının ülkemizde yeni uygulamaya başlamış olması nedeniyle, kapsama alınacak risklerin belirlenmesinde, kalıcı ve sağlıklı bir sistemin kurulmasının yanında, sistemin sürdürülebilirliği dikkate alınıyor. Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu’nca kuraklık gibi kapsama alınamayan katastrofik risklerin, sürdürülebilir sigorta tekniği açısından, uzun vadede kapsama alınabilmesi için veri toplama çalışmaları devam ediyor.”
BİLİNÇ OLUŞMASINDA DOĞAL AFETLERİN KATKISI BÜYÜK
 
Tarsim’in bilinirliğini yükseltmek, tarım sigortalarının Türkiye’de yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla tanıtım ve bilgilendirme toplantıları, fuarlar, temsili hasar ödeme, eğitimler ve basın haberleriyle tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyleyen Tarsim Genel Müdürü A. Bülent Bora, ilerleyen dönemlerde de çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Tarım sigortalarındaki sigortalılık oranının her yıl yüzde 1 büyüyerek şu anda yüzde 6 seviyelerine ulaştığını belirten Bora, tarım sigortası yaptıran üreticilerin sayısının artmasında çiftçilerin yaşanan doğal afetler sebebiyle bilinçlenmesinin büyük payı olduğunu söyledi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Doğal afetlerden canı yanan çiftçi sigortaya koşuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız