Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TÖF GENEL BAŞKANI FUAT ENGİN: -''SAHTE KONTROL BELGESİ DÜZENLEYEN GÖREVLİLER HAKLARINDA HANGİ HUKUKİ SÜREÇLER BAŞLATILMIŞ- KAMUOYUYLA PAYLAŞILMALI''


İSTANBUL (A.A) - Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, 6 bin 600 ton GDO'lu mısıra el konulmasına ilişkin olarak, belge düzenleyen görevliler haklarında hangi hukuki süreçlerin başlatıldığının açıklanmasını istedi. 
 
     Engin, yazılı açıklamasında, GDO'lu mısırın Türkiye'ye sokulmaya çalışılmasıyla, topluma karşı suç işlendiğini ifade ederek, Tarım Bakanlığı yetkililerini yurttaşları bilgilendirmeye çağırdı. 
 
     Mısırların, Bursa ve Balıkesir'de merkezleri bulunan iki firma tarafından ithal edilmek üzere getirildiğini, ithalat için alınması gereken kontrol belgesinde ''GDO yoktur'' şeklinde rapor veren Balıkesir Tarım Müdürlüğünde görevli 2 kişi ile ithalatçı firmaların yöneticilerinin aralarında bulunduğu toplam 14 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlatan Engin, Biyogüvenlik Kanunu'nun ceza hükümlerini düzenleyen 15. maddesinde, hükümleri ihlal eden kamu görevlilerine yönelik herhangi bir yaptırım yer almadığını savundu. 
 
     Engin, Balıkesir Tarım Müdürlüğünde görevli 2 yetkilinin daha önce verdiği ''GDO yoktur'' raporları ve işlemlerinin 1 Ocak 2011 tarihinden bu yana incelenmesi ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
 
     ''Sahte kontrol belgesi düzenleyen görevliler haklarında hangi hukuki süreçler başlatılmıştır? Kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Tüm canlı yaşamını tehdit eden, sağlık ve güvenliğini yok sayan bir anlayışla ve sadece kar sağlama uğruna kamu görevlilerinin yardımıyla, ülkemize soktukları/sokmaya çalıştıkları GDO'lu mısırlarla ilgili iki şirketin isimleri kamuoyuna açıklanmalıdır. Suç işleyen şirketler hakkında Biyogüvenlik Kanunu'nun öngördüğü '5 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası' dışında başta ticari faaliyetten men olmak üzere başka hangi yaptırımlar uygulanacaktır? Zaman geçirmeden kamuoyuna açıklanmalıdır. Topluma karşı işlenen suçların şu ya da bu nedenle açıklanamayacağı yaklaşımı ya da beyanı suça ortak olmaktan başka bir anlam ifade etmeyecektir.'' 

Ekleme Tarihi
08.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bandırma'da Gdo'lu Mısıra El Konulması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız