Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kula 

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Kula ilçesinde 2011 yılı yem bitkisi desteklemeleri için bin 50 çiftçinin başvuruda bulunduğu bildirildi.
 
Kula İlçe Tarım Müdürü Ali Çırak yaptığı açıklamada, “İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personellerince, başvuruda bulunan bin 50 çiftçinin tümünü kapsayacak şekilde 17 Mayıs 2011'dan itibaren arazi kontrolleri yapılmıştır. Mevzuat gereği kaliteli kaba yem üretimi amacıyla, çok yıllık yem bitkilerinden yonca, korunga ve yapay çayır mera tesisi ile tek yıllık yem bitkilerinden fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, silaj olarak ise mısır silajı ve yukarıda sayılan tek yıllık yem bitkilerinden yapılan silajlar destekleme ödemesinden yararlandırılır. Yem bitkileri ekilişlerine hasat edildikleri yıl için belirlenen destekleme birim fiyatları üzerinden dekar başına desteleme ödemesi yapılmaktadır.
 
Çok yıllık yonca için 4 yılda bir, korunga için 3 yılda bir ilk ekim ve hasat yılında destekleme ödemesi yapılır. Tek yıllık yem bitkilerinde yüzde 50 çiçeklenme döneminde hasat edildiğinde, yemlik pancar ve şalgamda ise hasattan sonra, silajlık mısır ekilişlerinde hamur olum döneminden danelerin sararmaya başladığı döneme kadar silaj yapılmak üzere hasat edildiğinde destekleme ödemesine hak kazanılır. Yem bitkileri ekilişleri ve tek yıllık slaj yapımı için hasat sırasında İlçe Tarım Müdürlüğü'nce arazi kontrolleri ve gerekirse hasat edilen ürün ve silaj kontrolleri yapılarak ödemeye esas kontrol tutanağı düzenlenir.Desteklenecek yem bitkileri toplam ekiliş alanı en az 10 dekar olmalıdır.” dedi.

Ekleme Tarihi
08.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kula'da yem bitkileri desteklemesi için bin 50 çiftçi başvurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız