Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Eylül 2025 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çileğin yıldızı erzincan’da parlıyor 

ERZİNCAN (İHA) - Erzincan’da son yıllarda yıldızı parlayan çileğin dikim alanları büyük bir hızla yaygınlaşıyor.
 
Başta Refahiye ilçesi olmak üzere Merkez ilçe ve Üzümlü’de son birkaç yılda dikim sahaları büyük bir hızla artmaya başladı. Erzincan’da tarımsal ürün desenini genişletmek için çaba sarfeden Erzincan İl Tarım Müdürlüğü, Erzincan İl özel İdaresinden sağlanan kaynakla 2 yıldır çilek fidesi ve malç naylonuna sübvanse uyguluyor.Yaz aylarının vazgeçilmezi olan çileğin üretim alanı Erzincan’da yıl geçtikçe, Erzincan Tarım İl Müdürlüğü ve Erzincan İl özel İdaresinin destek ve teşvikleriyle artıyor.
 
 
 
Tarım İl Müdürlüğünce eğitim ve yayım faaliyetleri son yıllarda artan çilek yetiştiriciliği potansiyeline bakıldığında amacına ulaşmış görünüyor. Erzincan İl Müdürü Ali Lek, şube müdürleri ve teknik personel il merkezindeki çilek bahçelerine yaptığı yaptığı gezide modern üretimin yaygınlaşmasıyla daha kaliteli ve verimli ürünler elde edildiğini belirterek, çiftçilerin bilinçlenmesiyle üretimin daha kaliteli hale geldiğini söyledi. 2011 yılı itibarıyla Erzincan’ da 320 da alanda çilek üretimi gerçekleştirilerek yaklaşık 200 ton verim alındığını belirten Lek, önümüzdeki yıllarda bu oranın artacağını kaydetti.İl Müdürü Lek “Çilek, turfanda yetiştiriciliğe uygun, ihracat ve iç satış imkanları iyi, otsu fakat çok yıllık bir meyve türü oluşu ve ayrıca üzerinde yapılan çok sayıdaki ıslah çalışmaları sayesinde dünya üzerinde yaygınlığı gün geçtikçe artan bir türdür. Özellikle karlı bir alternatif ürün olarak önemli olması, organik olarak yetiştirilen ürünlerdeki ek maliyetlere rağmen ekolojik olarak yetiştiriciliğini de yaygınlaştırmaktadır.
 
Ekolojik çilek yetiştiriciliğindeki tüm ek uygulamalara, verim ve kalitedeki düşüklüklere rağmen; çevre bilincinin artması, doğal ürünlere talebin yükselmesi çilek yetiştiriciliğinde ekolojik uygulamaları teşvik etmektedir. Ekolojik yöntemlerle çilek yetiştiriciliğine ilgi gün geçtikçe ilimizde de artmakta, organik olarak yetiştirilen çileklerin pazar payı büyümektedir. Bu amaçla çilek yetiştiriciliği Refahiye bölgemizde organik olarak gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
08.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çileğin yıldızı erzincan’da parlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız