Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
alabalık 

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde Mükremin Göleti kenarına kurulan alabalık üretim merkezi sayesinde yılda 10 ton alabalık üretilmesi hedefleniyor. 

Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Sorgun'da yıllardır Yozgat Şeker Fabrikası'nın su ihtiyacını karşılayan Mükremin Göleti, artık alabalık üretim merkezi haline getirilecek. Mükremin Göleti'nin kenarına kurulan Alabalık Üretim Merkezi'nin işletmeciliğini yapan Ethem Yücel, burada yıllardır sadece birkaç kişinin olta balıkçılığı yaptığını belirtti. Yücel, küçük çapta sulama yapılan ve Yozgat Şeker Fabrikası'nın su ihtiyacının karşılandığı Mükremin Göleti'nde artık alabalık üretimi yapıldığını belirtirken şunları söyledi: 
 
'Bir proje hazırlayarak Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü'ne başvuruda bulundum. Gölet kenarında bir tesis kurup, alabalık, sazan ve levrek üretmek istediğimi bildirdim. Başvurum kabul edildi ve şu anda bir restoran, bir alabalık ve sazan üretme havuzu, ayrıca ailelerin gelip piknik yapabilmeleri için de üç adet kamelyayı hizmete açtım. Çalışmalar planladığımız şekilde gitmesi durumunda yılda 10 ton balık üretme kapasitesine ulaşabileceğiz". 
 
Yozgat Amatör Balıkçılar Derneği (YABDER) Başkanı Yusuf Tufan ise Mükremin Göleti'nin, ilin en temiz ve en güzel avlanma yapılacak göletlerinin başında geldiğini belirtti. Tufan, 'Yozgat bölgesinde 3 bin kayıtlı amatör balıkçı bulunuyor. Mükremin Göleti Yozgat'ın en temiz ve en güzel avlanma yapılabilecek göletlerin başında geliyor. Özellikle balık ve çevre katliamına sebep olan tırı vırı denilen aletlerden bütün balıkçılarımızın uzak durmasını istiyoruz" dedi. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sorgun'da Yılda 10 Ton Alabalık Üretilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız