Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Anzer Ballı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır 

Anzer Ballı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, bu yıl henüz Anzer balı sağımı yapılmamasına rağmen Anzer balı satıldığına dair duyumlar aldıklarını söyledi. 

 
Çatır, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balının önemli ve değerli bir bal olduğunu anımsattı. 
 
Yaylada hava şartları iyi olduğunda bal üretiminin de bol olduğunu ifade eden Çatır, "Kooperatif olarak üyelerimizden aldığımız balın tahlil ve analizini Ankara'da yaptırdıktan sonra müşterilerimize ulaştırırız. Bu yıl ise Anzer balının sağımı henüz yapılmadı. Bal sağımı Ağustos ayında yapılır" dedi. 
 
Bu yıl henüz bal sağımı yapılmamasına rağmen Anzer balı satıldığına dair duyumlar aldıklarını kaydeden Çatır, "Geçen yıldan da hiç bal kalmadı. Vatandaşlarımız piyasada Anzer balı adı altında satılan Bala kanmasınlar. Bu ballar Anzer ismi taklit edilerek vatandaşı aldatan sahte ballardır. Anzer balının satışını sadece kooperatifimiz yapmaktadır. Başka bir yerde de satışı yoktur. Kooperatifimiz de bu balı yapılan tahlilin ardından etiketli ve bandrollü kavanozlarla satmaktadır" diye konuştu. 
 
Çatır, Anzer balının ismini kullanarak piyasada bal satan taklitçilerine karşı dava açtıklarını da dile getirerek, "İsmimizin kullanılmasını istemiyoruz. Yapılan iş, vatandaşı aldatmaktır, sahtekarlıktır. Kooperatifimizin açtığı dava hakkında en doğru kararın mahkeme tarafından verilerek sahte balcıların cezalandırılmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tüketicilere Sahte Anzer Balı Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız