Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Amasya 

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yürütülen ekolojik tarım faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi. 

 
İlçenin Muğurlar yöresinde toplam 10 dönüm arazi üzerinde ekolojik tarım faaliyetleri yürüten Emekli Öğretmen İbrahim Bayrak, çalışmalarla ilgili Aa muhabirine çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. 
 
AB Hibe Destek Programı kapsamında örnek bir bahçe oluşturduğunu belirten Bayrak, ekolojik tarımın çevreyi koruyan, yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı olduğunu anlattı. Bayrak, son yıllarda ülke genelinde bu tür tarımın ilgi görmeye başladığını ifade etti. 
 
Türk halkının bilinçli tüketim konusunda daha duyarlı davranmaya başladığını da ifade eden Bayrak, "Ekolojik tarım çalışmalarında 10 dönüm arazi üzerinde toplam 23 türden elma, kiraz, vişne, armut, şeftali ve ayva ağacı diktim. Bunun yanı sıra aynı alanda üzüm, çilek, böğürtlen, ahududu, vişne, ve Osmanlı Çileği yetiştirmeye başladım. Elde ettiğimiz ürünlerden hazırladığımız reçelleri de halkın tüketimine sunmaya başladım" dedi. 
 
Hayata geçirdiği projede amacının örnek bir alan oluşturmak olduğunu, bunu da başardığını vurgulayan Bayrak, "Örnek proje olarak gösterilen bu çalışmayı kent dışından da bir çok ziyaretçi geldi, gördü. Büyük beğeni toplayan bu çalışma ziyarete gelenlerin de ilgisini çekiyor ve onları da bu yönde teşvik ediyor. Bu da beni mutlu ediyor" diye konuştu. 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Amasya'da Ekolojik Tarım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız