Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Saruhanlı 

Saruhanlı'nın Bahadır köyünde, zeytinden sonra ikinci gelir kaynağı olan nohutta, "antraknoz" adlı zirai hastalık nedeniyle rekolte kaybı yaşandığı bildirildi. 

Bahadır köyünün çabuk pişmesiyle ünlü nohudu, bu yıl bahar aylarındaki yağışlar nedeniyle ortaya çıkan antraknoz hastalığına yenik düştü. 
 
Bahadır Köyü Muhtarı Nihat Yıldırım, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, yörede bu yıl 250 dekar alanda nohut ekimi yapıldığını ve tarlalarda hasat işlemine başlandığını belirtti. 
 
Bu yıl rekoltede, bitkinin tane tutmaya başlayacağı dönemde etkili olan yağışlar nedeniyle oluşan antraknoz adı verilen zirai hastalık nedeniyle önemli ölçüde kayıp yaşandığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: 
 
"Bu yıl üründe görülen hastalık üreticiyi üzdü. Normal şartlar altında dekarda 100 kilo verim alınabilirken, bu yıl dekardan 50-60 kilo dolayında ürün alınabiliyor. Rekoltede yaşanan kayıp nedeniyle nohut satış fiyatında artış bekliyoruz. Bizim köyün nohudu, özelliği nedeniyle piyasadaki nohut fiyatından her zaman 1 ya da 1, 5 lira daha yüksek satılır. Geçen yıl 3 liraya alıcı bulan Bahadır nohudu, bu yıl daha yüksek fiyata satılacaktır. " 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Saruhanlı'da Zirai Hastalık Nohut Rekoltesini Düşürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız