Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karaman 

KARAMAN (A.A) - Kombassan Holding bünyesindeki Komgıda, Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde 7,5 milyon dolara mal olacak hayvancılık tesislerinin temelini attı. 

 
     Komgıda Yönetim Kurulu Başkanı Esat Şahin, Komgıda tesisleri içerisinde yapılacak hayvancılık tesislerinin temel atma törenindeki konuşmasında, Komgıda olarak gıda sektöründe elde ettikleri başarıyı damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde de hedeflediklerini belirtti. 
 
     İlçede makarna, irmik, un, bisküvi ve gofret üreten modern tesislere sahip olduklarını ve bu tesislerde 330 kişi istihdam ettiklerini ifade eden Şahin, ''Buradaki tesislerimiz 1 milyon 100 bin metre kare alan üzerine kurulu. Bugün 120 ülkeye makarna ihraç etmekteyiz. Bu tesislerimizin içinde hayvancılık yatırımı da yapmayı uygun bulduk. Bunun için 7,5 milyon dolara mal olacak damızlık süt sığırı yetiştiriciliği tesislerimizin temelini burada atıyoruz'' dedi. 
 
     Temeli atılan tesislerin 30 Eylül'de bitirileceğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti: 
 
     ''İlk etapta 480 adet damızlık süt sığırı getireceğiz. Kademeli olarak bu sayı 2-3 yıl içerisinde 3 bini bulacak. Önümüzdeki dönemde ilk etapta süt işleyen firmalara süt tedariki planladığımız tesislerde, müteakip safhalarda damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme üniteleri gibi faaliyetleri de planlıyoruz.'' 
 
     Şahin, Komgıda'nın devlet destekli faizsiz hayvancılık kredisi kapsamında almış olduğu teşviklerle gerçekleştireceği tesislerde, 3 yıl içerisinde 100 kişiye de iş imkanı sağlayacağını sözlerine ekledi. 
 
     Daha tesisin temeline ilk harç atıldı. 

Ekleme Tarihi
14.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Karaman'da 7,5 Milyon Dolarlık Hayvancılık Tesislerinin Temeli Atıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız