Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karabük 

KARABÜK (İHA) - Karabük Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin finanse ettiği "Organik Arıcılık" projesi hayata geçirildi.
Karabük Tarım İl Müdür Vekili İzzet Murat, kent genelinde bin 200 çiftçi ailesinin arıcılıkla uğraştığını ve kovan varlığının 17 bin civarında olduğunu söyledi. Yüksek yaylalar ve Yenice ilçesinde ıhlamur alanlarının arıcılık açısından müsait olduğunu belirten Murat, "Bitki floramızın değerlendirilmesi ve milli ekonomiye kazandırılabilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin de katkıları ile her yıl arıcılık konusunda projeler gerçekleştiriyoruz. Bu yılda dünya da ve ülkemizde giderek artan organik ürüne olan talep doğrultusunda ilk defa aracılıkta 'Organik Bal Üretimi' projesine başlanılmıştır. Eflani ilçesinde bir ve Yenice ilçesinde 4 üretici ile 100 kovan olarak başlanılan projede, sertifikasyon bedeli, analiz ve kullanılacak girdilerin tamamı ile kovan bedelinin yüzde 50'si İl Özel İdaresi sekreterliğinin finansmanı ile karşılanmış, çiftçilerimize bu konuda 27 bin lira destek sağlanmıştır" dedi.
Müdür Vekili İzzet Murat, kentte ilk defa yapılacak olan organik arıcılığın 2011 yılı içersinde geçiş sürecini tamamladıktan sonra 2012 yılında organik bal üretimi yapılacağını da dile getirdi.

Ekleme Tarihi
14.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karabük'te organik bal üretimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız