Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

KONYA ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU BAŞKANI FARUK ÇÖKLÜ: ''ÇİFTÇİMİZİN SON GÜNLERDE YAŞADIĞI TEDİRGİNLİK ORTADAN KALKTI'' -''AÇIKLANAN TABAN FİYATI, MALİYETİN ÜZERİNDEDİR. BU YIL YÜKSEK REKOLTEDE ÜRÜN VE KALİTEYE ULAŞILDI. HUBUBAT ÇİFTÇİSİ KAR EDECEK''


KONYA (A.A) - Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından bugün açıklanan 2011-2012 dönemi hububat müdahale alım fiyatlarının çiftçiyi rahatlattığını söyledi. 
 
     Çöklü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Eker tarafından açıklanan 2011-2012 dönemi hububat müdahale alım fiyatlarını değerlendirdi. 
 
     Hububat hasadının başladığı ilk günlerde Konya Ticaret Borsasındaki fiyatların üst seviyede seyrettiğini ancak hasat çalışmalarının yoğunlaşmasıyla birlikte son 1 haftada bu fiyatlarda çok ciddi gerilemelerin olduğunu belirten Çöklü, ''Konya'da ekmeklik buğdayın ton fiyatı 500 lira civarına kadar gerilemişti. Bu nedenle hasat çalışması yapan üreticiler son 3-4 gündür büyük tedirginlik yaşıyordu. Hububat müdahale alım fiyatlarının açıklanmasıyla bu tedirginlik ortadan kalktı'' dedi. 
 
     Hasat döneminin başladığı günden bu yana yaptıkları açıklamalarda buğdayda müdahale alım fiyatının 600 liranın altına düşürülmemesi gerektiğini, aksi halde çiftçinin zarar edeceğini söylediklerini anlatan Çöklü, ekmeklik buğday fiyatının ton başına 605 lira olarak açıklanmasının üreticilere rahat bir nefes aldıracağını kaydetti. 
 
     Çöklü, ''Çiftçimiz zarar etmeden, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), devletimizin güvencesiyle ürününü satacak. Üreticilerimizin eline hububat maliyetinin üzerinde bir para geçecek. Çiftçimiz kar edecek'' diye konuştu. 

Ekleme Tarihi
15.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Hububat Müdahale Alım Fiyatları...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız