Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye 

POLATLI (A.A) - Türkiye'nin ilk lisanslı depoculuk işletmesi Ankara'nın Polatlı ilçesinde ürün alımına başladı. 

     TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi (LİDAŞ) depolarına ilk ürün gelmesi nedeniyle ilçenin Üçpınar köyündeki silolarda tören düzenlendi. 

 
     Polatlı Ticaret Borsası (PTB) Başkanı ve TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi (LİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, artık Türkiye'de tarım ticaretinin şeklinin değişeceğini söyledi. 
 
     Artık dünyada ticaretin değiştiğini, ürünlerin tarlada üretildiği gibi piyasaya arz edilmediğini ifade eden Toplu, şunları kaydetti: 
 
     ''12 ayda tüketeceği ürünü sanayici, tüccarın 1 ayda alması mümkün değildir. Böyle bir sistem içerisinde herkesi memnun etmek mümkün değildir. O nedenle lisanslı depoculuğun Türkiye geneline yaygınlaşacak. Ürün ihtisas borsasının bu yıl içerisinde kurulacağını ve artık matbu senetlerinin elektronik ortamda el değiştireceğini, tarımın finansal piyasalarla buluşma anıdır demiştim. Türkiye'nin finansal merkezi İstanbul'dur. Artık İstanbul'da oturan bir finans kuruluşu Polatlı'nın ürününü alacak ve değerlendirecek. Bu anlamda çok yararlı ve hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyorum.'' 
 
     Toplu, 13 Temmuz itibariyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca lisansı onaylanan depolarına dökülen ürünlerin değerlendirilmesi için Polatlı Ticaret Borsası'nın yetkilendirildiğini dile getirerek, ''Bugün itibariyle ürün almaya başladık. Bu ilk ürünü Polatlı eski Belediye Başkanı Sami Çay getirdi. İlk matbu senedini burada kendisine takdim ediyoruz. Bu lisanslı depoculuğun tüm üreticilerimize, sanayicilerimize, tüccarlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 
 
     Polatlı tesislerinin 40 bin ton kapasitesi bulunuyor. 

Ekleme Tarihi
15.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye'nin İlk Lisanslı Deposu Ürün Alımına Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız