Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Muhammet Uğur Kaleli, 

HUBUBAT MÜDAHALE ALIM FİYATLARI -KONYA TİCARET BORSASI BAŞKANI KALELİ: -''DÜNYA FİYATLARININ ÇOK ÜZERİNDE BİR FİYAT AÇIKLANMIŞTIR'' -''TÜRKİYE'DE KALİTELİ BUĞDAYI ÜRETME ADINA PROTEİN CİHAZLARIYLA DÜNYADA OLDUĞU BİZİM ÜLKEMİZDE DE PROTEİNE DAYALI ALIMLAR BAŞLADI. BU SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME'' 


KONYA (A.A) - Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, bugün açıklanan 2011-2012 dönemi hububat müdahale alım fiyatlarının dünya fiyatlarının çok üzerinde olduğunu bildirdi. 
 
     Kaleli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıklanan fiyatlarla çiftçilerin desteklendiğinin de görüldüğüne dikkati çeken Kaleli, ''Sadece ekmeklik buğday fiyatı ton başına 605 bin lirayla kalmıyor, bu sene proteine dayalı olan alımlardan dolayıda bir kalite destek primleri de söz konusu. Ek primlerle birlikte ton başına 623 bin liraya kadar birinci grup buğdayların alınacağı kanısındayım'' dedi. 
     Dünya fiyatlarına bakıldığı zaman 400 dolardan şok düşüşlerle tekrar 200 dolar civarına gerilediğini anımsatan Kaleli, şunları kaydetti: 
     ''Maalesef ülkemizde buğday ton başına 650-700 bin liralardan 600-650 bin liraya geriledi ve yüzde 10-15'lik bir düşüş söz konusu. Genelde dünyaya göre yükselişte yüzde 32 bir yükseliş gösteren Türkiye'deki hububat piyasaları düşerken de yüzde 10-15'lik bir düşüşte söz konusu olmuştur. Dünya'daki şok düşüşler ülkemizde yaşanmamıştır.'' 
     Türkiye'de bu yıl ilk kez uygulamaya konulan proteine dayalı alım sistemiyle yüksek protein içeren kaliteli buğdaylara daha yüksek fiyat verileceğini anımsatan Kaleli, ''Ülkemizde kalitesizlik nedeniyle buğday ithalatı yapılıyordu. Türkiye'de kaliteli buğdayı üretme adına protein cihazlarıyla dünyada olduğu bizim ülkemizde de proteine dayalı alımlar başladı. Bu sevindirici bir gelişme'' diye konuştu. 
     Kaleli, bu yıl hububat üretiminde ve rekoltesinde herhangi bir sıkıntının olmadığını, geçen yıl 19 milyon ton olarak gerçekleşen buğday üretiminin bu yıl 21 milyon ton olacağının beklendiğini sözlerine ekledi. 

Ekleme Tarihi
15.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kaleli:''Dünya Fiyatlarının Çok Üzerinde Bir Fiyat Açıklanmıştır''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız