Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Karpuzda düşük fiyata kabak aşısının neden olduğu iddiası 

KARPUZDA DÜŞÜK FİYATA KABAK AŞISININ NEDEN OLDUĞU İDDİASI -ÖDEMİŞ ZİRAAT ODASI BAŞKANI KOCAAĞA: -''KABAK AŞISI YAPILMASI KARPUZDA KALİTEYİ VE TALEBİ DÜŞÜRDÜ, YASAKLANMASINI İSTİYORUZ'' -TÜRKİYE FİDE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI TİTİZ: -''KARPUZUN TATSIZLIĞI AŞIDAN DEĞİL ÜRETİCİNİN ERKEN HASAT YAPMASINDAN KAYNAKLANIYOR'' 
 
İZMİR (A.A) - Çukurova bölgesinden sonra en fazla karpuz üretiminin yapıldığı bölge olarak gösterilen Küçük Menderes Havzası'nda karpuz fiyatının geçen yılın yarısı düzeyinde olması üreticiyi tedirgin ederken, kabak aşısının üründe kaliteyi ve talebi düşürdüğü öne sürüldü.
 
     Ödemiş Ovası'nda yetiştirdiği ürünlerini römorklarla pazara getiren üretici, yeterince alıcı bulunmamasından şikayet ediyor. Bölgedeki üreticilerinden Ferdi Gül, 5 dönümlük arazisinde karpuz yetiştirdiğini, geçen sezonun sonunda tüccara kilogramı 50 kuruştan karpuz sattığını, bu yıl ise 30 kuruşa mal satabildiğini söyledi.
     Gül, tütün, pamuk ve patatesten kaçan üreticinin tarlalarına karpuz ektiğini, bölgedeki rekoltenin yükseldiğini, bunun da fiyatları aşağıya çektiğini ifade etti.
     Son dönemde kabak aşısı yöntemiyle üretilen karpuzu tüketicinin benimsemediğini anlatan Gül, bu yıl ürünün önemli bölümünün hayvan yemi olacağını iddia etti.
     Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk tarımında planlı üretimin başarılamadığını, karpuzda önceki yıllarda yaşanan senaryonun bu yıl da tekrarlanacağını ifade etti.
     Fiyatın düşük olmasının üreticinin moralini bozduğunu dile getiren Kocaağa, ''Türkiye'de ilk kapruz Adana, Çukurova bölgesinde yetişir, onun bitmesine yakın bu bölge devreye girer. Bu sene hava koşulları nedeniyle hasat 10-15 gün gecikti. Turfanda ürünler pazara inmeye başladı. Ancak daha asıl ürünler pazara inmeden ürün fiyatı geriledi ve kilogram hesabından römork hesabına dönmeye başladı'' dedi. 

Ekleme Tarihi
15.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karpuzda düşük fiyata kabak aşısının neden olduğu iddiası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız