Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dipsiz Çayı 

Muğla'nın Yatağan İlçesi'ndeki Dipsiz Çayı'nda meydana gelen toplu balık ölümleri, bölgede tedirginlik yarattı. Balık ölümlerinin kirlilikten kaynaklandığı ileri sürülürken, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri incelenmek üzere su ve ölü balık numuneleri aldı. 

 
Aydın'ın Çine İlçesi'ndeki baraj gölünü besleyen Dipsiz Çayı'nın Nebiler Köyü, Damyanı Mevkii'nde binlerce balığın telef olduğunu gören köylüler durumu Muhtar Süleyman Yaldız'a bildirdi. Dipsiz Çayı'na giden Yaldız, gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Çayda benzer durumun 3 yıl önce de yaşandığını belirten Yaldız, "Çevredeki mermer fabrikaları, zeytinyağı fabrikaları, hayvan çiftlikleri ve Yatağan Termik Santrali, atık sularını arıtmadan bu çaya bırakıyor. 
 
 
 
Durumu ilgili yerlere defalarca bildirdik ancak sonuç alamadık. Bu resmen bir vahşettir, katliamdır. Şu an ölü balıklar suyun dibine çökmüş durumda. Su yüzeyinde kalanları ise zaten köylüler toplamış. Kimsenin bu balıkları yememesi için gerekli uyarıları yaptık. İnşallah daha kötü bir sonuçla karşılaşmayız" dedi. 
 
Yaldız, daha sonra çaydaki toplu balık ölümlerini jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Jandarma ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri çayda inceleme yapıp, su ve balık numuneleri aldı. Numulerle ilgili test sonuçlarının çıkmasınn ardından balık ölümlerinin kesin nedeninin açıklanacağı bildirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dipsiz Çayı'nda Toplu Balık Ölümleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız