Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
pişmaniye 

İzmit Belediyesi’nin bu sene 3.'sü gerçekleştirilecek Geleneksel Pişmaniye Festivali 20-24 Temmuz günü Taksim Meydanı'ında başlayacak.

 
    Festival programı ile ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölkaypark’ta bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, İl Kültür ve Turizm Müdür Adnan Zamburkan, Kocaeli Fuar Müdürü Fevzi Utaş, sivil toplum örgüt temsilcileriyle pişmaniye üreticileri katıldı. Başkan Doğan, İzmit’i tarih kültür kenti yapmak istediklerini belirterek, "Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan bu kent, tarihteki misyonunu yeni kuşaklara tanıtmak zorundadır. Uluslararası bir organizasyon olan festivalimiz, yeni bir konsepte dönüştü. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız etkinlikler ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na ismimizi yazdırmış, şehrimizin simgesini heykel haline getirmiştik. Bu yıl üçüncüsünü yapacağımız festival çok renkli geçecek ve yıla damgasını vuracak.” dedi.
 
    Festivalin bu yıl ayrı bir anlam taşıdığını söyleyen Doğan, “Festivaldeki en önemli amacımız 1700 yıl önce İzmit’ten dünyaya yayılan ‘Hoşgörü’ kararını anmak, aradan geçen 17 yüzyıla rağmen kararın değerini çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek insanlara anlatmaktır. Geçmişte, dünyada kurulan ilk metropol kenti olarak bilinen, birçok medeniyete başkentlik ve ev sahipliği yapmış olan kentimizde gerçekleştirilecek Hoşgörü Kenti İzmit etkinlikleri, kentimiz için turizm, dünya çapında bilinirlik, kentin reklamının yanında birçok açıdan pozitif getirisi olacaktır. Bu festival İzmit’in tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.
 
    İzmit Belediye Başkanı Doğan, 4 gün sürecek festivale tüm İzmit halkını davet etti. Festivale yurtdışından konukların geleceğini de söyleyen Başkan Doğan, Polonya Büyükelçisi, Rusya Büyükelçi Müsteşarı, Malta Fahri Konsolosu, Avusturya Petronell Carnuntum Belediyesi, Sırbistan Niş Belediyesi, Bosna Hersek Trafnik Belediyesi, Macaristan Estergon Belediyesi ve Carnuntum Vakfı’ndan temsilcilerin katılacağını açıkladı.
 
    Doğan, bu yıl festivalin İstanbul Taksim Meydanı’ndan başlayacağını belriterek, “20 Temmuz Çarşamba günü Taksim Meydanı’nda gerçekleşecek kortej sonrasında pişmaniye çekimi gerçekleştirilecek. Protokolün ve pişmaniye firma temsilcilerinin yanı sıra Taksim’de gerçekleşecek etkinliğe çok sayıda İzmitli katılacak. Bu sayede İzmit adını bir kez daha tüm ülkeye, dünyaya duyuracağız.” dedi.
 
    Bu arada İstanbul’da başlayacak ve 22 Temmuz Cuma günü Merkez Bankası önünden festival korteji ile devam edecek etkinlikler kapsamında havadan hediye dağıtımı bu yıl da yapılacak. 3 gün boyunca her gün 1000 adet olmak üzere toplam 3 bin adet hediye sahibine bulaşacak.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
18.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Pişmaniye festivali Taksim’den başlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız