Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Akınsoft 

 Akınsoft'un yeni gözdesi insansı robot Akıncı-1
 
KONYA (İHA) - Bir süre önce Türkiye'nin ilk Tarım Robotu olan ve üretimde artış sağlayacak PNCR-1'i tanıtan AKINSOFT, şimdi de AKINCI-1 adını verdiği insansı robotun tanıtımını yaptı.
 
AKINSOFT'tan yapılan açıklamada, 1995 yılında kurulan firmanın, beşer yıllık periyotlar halinde gerçekleştireceği vizyonları belirlediği hatırlatılarak, "AKINSOFT, en önemli vizyonu olan '2015 İnsan Hayatını Kolaylaştıracak Robotik Teknolojileri Seri Üretimi' fikrini açıkladıktan sonra, 2009'da Robotik Teknolojiler alanında AR-GE çalışmalarını başlatmıştı. Bu vizyonu için gece-gündüz çalışan AKINSOFT Robotik Departmanı, ilk İnsansı Robot Prototipinin tanıtımını gerçekleştirdi" denildi. Tanıtım öncesi konuşan AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilgisayar Yüksek Mühendisi Özgür Akın, “1995'ten bugüne birçok konuda proje ürettik. Robotik Teknolojileri alanında ise 2009 yılı içerisinde AR-GE çalışmalarını başlatmıştık ve 2 yıldır yoğun olarak İnsansı Robotumuz üzerinde çalışıyoruz. Biliyorsunuz bir buçuk ay önce de Türkiye'nin ilk Tarım Robotu olan PNCR-1'in tanıtımını gerçekleştirmiştik. Bugün ise Türkiye'nin yürüyebilen, konuşabilen, sorulan sorulara cevap verebilen, matematiksel işlemleri kolayca yapabilen, görüntü takibi yapabilen ve verilen komutları yerine getirebilen, ilk İnsansı Robotu olarak çıkarttığımız prototipimizi tanıtıyoruz" dedi. Özgür Akın, daha sonra AKINCI-1'e çeşitli sorular yönelterek cevaplarını aldı.
AKINSOFT Robotik Departmanı Mekatronik Sorumlusu Mehmet Saatçi ise, AKINCI-1 ile ilgili şu teknik bilgileri verdi: "Robotumuzun tüm imalatında yerli malzemeleri kullandık, yurtdışı ile bir alakamız yoktur, tümüyle bir AKINSOFT ürünüdür. Şu aşamada robotumuz çok fazla ilerleme gösterdi. Ancak çalışmalarımız devam ediyor. AKINCI-1'i daha fazla geliştireceğiz, insansı hareketlerini daha yumuşak yapar hale getireceğiz ve 2015'te seri üretimine geçeceğiz” şeklinde konuştu.
Tanıtımın ardından AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, tüm AKINSOFT Robotik Departmanı çalışanlarına başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ekleme Tarihi
19.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye'nin ilk Tarım Robotu Akıncı-1




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız