Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Denizli 

DENİZLİ (İHA) - Türkiye'de üretilen kekiğin yüzde 95'ini karşılayan Denizli'de kekik hasadı başladı.
 
Geçen yıl 8 bin ton üretim yapılan Denizli'de, bu yılki kekik rekoltesinin 9 bin ton olması bekleniyor. Kekik hasadının başlaması nedeniyle Vali Yavuz Erkmen, kekik üretim merkezlerinden birisi olan merkeze bağlı Gözler beldesinde incelemelerde bulundu. Vali Yavuz Erkmen'in inceleme gezisine İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, 23.dönem Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ve İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
 
 
 
İlk olarak merkeze bağlı Küçükdere köyündeki Güngör Aslan'a ait besi işletmesini ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, işletme yetkilisi İsmail Aslan ve İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever'den işletmede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. 2010 yılında 1,5 milyon TL yatırımla kurulan 480 hayvan kapasiteli tesiste, damızlık Angus sığırları yetiştirilirken, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nden 118 baş anaç Angus ırkı sığır ithal edilmesi ile başlayan üretim sonunda şu an çiftlikte 208 baş Angus cinsi sığır bulunduğu bildirildi.
Besi işletmesindeki incelemelerin ardından Türkiye'de üretilen kekiğin yüzde 95'ini karşılayan Denizli'nin önemli kekik üretim merkezlerinden birisi olan Gözler beldesine geçen Vali Erkmen ve beraberindeki heyet burada da incelemelerde bulundu. İlk olarak kekik üretim alanlarında incelemelerde bulunan ve kekik toplayan işçilerle sohbet eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyete, Gözler Belediye Başkanı Ali Akkaya tarafından Gözler'deki kekik üretimi ve hasadı konusunda bilgiler verildi. İşçilerin oraklarla topladıkları kekik toplama işine Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri de eşlik ederek bir süre kekik topladılar.
Kekik alanlarındaki incelemelerin ardından Kekik İşleme ve Kekik Yağı Üretim Fabrikası'nda incelemelerde bulunan Vali Erkmen ve beraberindeki heyete Belediye Başkanı Akkaya ve Tarım İl Müdürü Gülsever tarafından tesis hakkında bilgi verildi. 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren tesiste kekik işlenerek içimlik ve baharatlık hale getirilmesinin yanı sıra fermante edilerek kekik suyu ve kekik yağı elde ediliyor. 600 ton üretim kapasitesine sahip olan tesiste Gözler yöresinden elde edilen 200 ton civarındaki kekikler işleniyor.

Ekleme Tarihi
20.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Denizli'de kekik hasadı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız