Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MANİSA (İHA) - Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl'ün ünlü Sultaniye üzümlerinin son bakım çalışmaları ile görücüye çıktığını söyledi.
Sultaniye üzümlerinin yaş olarak ihracatının ilçe olarak yüzde 50’sini karşıladıklarını ifade eden Ülgen, ’’Sarıgöl ve çevresinde toplam 83 bin dekarlık alan üzerinde Sultaniye üzüm yetiştirilmektedir. Bu üzümlerin yüzde 50’si yaş olarak yurt dışına ihraç edilmekte, geri kalan üzümler de kurutmalık olarak değerlenmektedir. Ayrıca üzümlerimiz alkol fabrikaları tarafından satın alınmaktadır. Üzümlerin yetiştirilmesinde üreticilerimiz son yıllarda denetimli bağcılık yapmakta olup, atılacak olan tarım ilaçlarını reçete ile alarak kullanmakta, özellikle üzümde ilaç kalıntısının olmamasına özen göstermektedir." dedi.
 
 
 
Sarıgöl Sultaniye üzümünün artık dünya markası olduğuna dikkat çeken Ülgen, şöyle devam etti: "Yaş üzümlerimiz başta Rusya olmak üzere Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç edilmektedir. Bu bilinç içerisinde olan üzüm üreticilerimiz de ürünlerini ihracata göre hazırlamaktalar. Sarıgöl ve çevresinden 2011 yılı üzüm hasadı Ağustos ayının 15’inde başlar Kasım sonlarına kadar devam eder. İhracatçı firmalar şimdiden üzüm alım bağlantılarına başladılar. Bu sevindiricidir. Üzüm bağlarının kalite ve verimin çok güzel olması da piyasanın canlı olacağının göstergesidir.’’
Üzüm üreticilerine bazı uyarılarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Her yıl üzüm üreticilerimiz bazıları sattıkları üzümlerin paralarını alamıyor. Zor durumda kalıyorlar. Oysa üzümlerini verirlerken ön araştırma yapsınlar, firmaların güvenilir olup olmadıklarını araştırsınlar. Yada peşin satsınlar. Her yıl yaşanan tatsız olaylar yaşanmasın.’’dedi.

Ekleme Tarihi
20.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sarıgöl sultaniye üzümleri görücüye çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız