Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ANADOLU EFES BİRACILIK VE MALT SANAYİİ A.Ş, REKABET KURULUNUN EFES PAZARLAMA'YA İDARİ PARA CEZASI VERİLMESİ KARARIYLA İLGİLİ OLARAK BÜTÜN YASAL HAKLARIN DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ BİLDİRDİ


İSTANBUL (A.A) - Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi A.Ş, Rekabet Kurulunun şirketin yüzde 100 iştiraki Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret A.Ş'ye idari para cezası verilmesine ilişkin kararıyla ilgili bütün yasal hakların değerlendirileceğini bildirdi. 
 
     Anadolu Efes'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Rekabet Kurulunun soruşturma sonucuna ilişkin bilgi verildi. 
 
     Açıklamada şöyle denildi: 
 
     ''16 Temmuz 2010 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz üzere Rekabet Kurulu tarafından, şirketimizin yüzde 100 oranında iştiraki Efes Pazarlama ve Dağıtım Ticaret A.Ş. hakkında münhasırlık anlaşmaları konusunda tanınan muafiyetin kaldırılmasını öngören 05-27/317-80 sayılı karara uyup uymadığının tespit edilmesine ve 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğine yönelik olarak soruşturma açılmasına karar verilmişti. 
 
     Bu soruşturmanın sonucunda, Rekabet Kurulunca Efes Pazarlama'ya, Danıştay nezdinde, Rekabet Kurulu kararının iptaline dair dava açma hakkı saklı olmak üzere, net satış gelirinin yüzde 0,3'üne karşılık gelen 8 milyon 85 bin 929,62 lira tutarında idari para cezası verildiğine ilişkin karar, Rekabet Kurulu tarafından bugün açıklanmıştır. Söz konusu karar ile ilgili olarak bütün yasal haklarımız değerlendirilecek olup, bu duyuruda açıklanan içsel bilgilere ilişkin değişikliklerin ortaya çıkması halinde Seri:VIII, No:54 sayılı Tebliğ uyarınca şirketimiz tarafından gerekli özel durum açıklamaları usulüne uygun şekilde yapılacaktır.'' 

Ekleme Tarihi
20.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Efes Pazarlama'ya İdari Para Cezası Verilmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız