Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tariş ayma’dan Tariş üzüm kooperatifine tepki 

AYDIN (İHA) - TARİŞ AYMA Yönetim Kurulu, TARİŞ Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin kurduğu pazarlama şirketinin tanıtım toplantısında TARİŞ AYMA AŞ’ye yönelik yer verilen ifadelerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
 
Konuyla ilgili olarak TARİŞ AYMA AŞ Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Toplantıyı düzenleyenlerce 1987 yılında kurulduğu söylenen AYMA Şirketinin kuruluş tarihi 22 Ağustos 1947 olup, 64 yaşındadır. AYMA, Tariş’i ve markasını oluşturan Kooperatif Birliklerinin ürünlerini iç ve dış pazarlarda değerlendirilmesi amacı ile kurulmuştur. Üzüm Birliği’ne ait pazarlama şirketinin üst düzey yönetim kadrosunun tamamı AYMA Şirketinin üst düzey yöneticileri idi. Şimdilik ortaklıkları olmasa bile birlikte çalışacakları anlaşılan iki Birliğin 1,5 yıldır TARİŞ içinde pazarlama operasyonu çalışmaları yaptıkları gözlenmekteydi. İfadelerine göre 10 ay önce kurulan şirketleriyle birlikte AYMA’nın eski yönetim kadrosu, tam takım yeni şirketin kadrosunu oluşturduğuna göre AYMA bayilerinin sıkıntılı günler geçirmesinin sebebinin şirket mi yoksa bu yöneticilerin bir çalışma taktiğimi olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu girişim ve organizasyonlar bu transfer takımının kötü niyetle çalıştıklarının bir göstergesidir. AYMA Şirketinin bilanço göstergeleri de bu çalışma çirkinliğinin fotoğrafıdır” denildi.
Toplantıda yapılan konuşmalarında eleştirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “konuşmacılarının ifadeleri ‘Şecaat arz ederken sirkatin söyler’ deyimiyle tam olarak örtüşmektedir. Konuşmacı Birlik Başkanının ‘Müfettiş korkusu altında ticaret yapmak’ deyimi de, tabiri caiz ise cuk diye oturmuştur. Zira müfettişler kötü kokan yerlerde görev yapar ve temiz ortamın sağlanmasına zemin hazırlarlar. Ayrıca Birlik Başkanının, kendi kurduğu şirketi ayırarak özel sektörün kayıt düzenini karalayıcı ifadelerine de katılmıyoruz.
64 yıllık bir kurum ve markası olan AYMA Şirketinin iş ve işlemleri incelenmeye devam etmektedir. Temenni etmeyiz ama yasal mecburiyetler çıkarsa gereğinin de yapılacağının kamuoyunca bilinmesini isteriz”

Ekleme Tarihi
21.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tariş ayma’dan Tariş üzüm kooperatifine tepki




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız