Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mut’ta kayısı ihracatı 

TÜRKİYE’NİN SOFRALIK KAYISI TÜKETİMİNİN YÜZDE 70’İNİ KARŞILAYAN MERSİN’İN MUT İLÇESİNDEN 9 BİN 927 TON KAYISI İHRAÇ EDİLDİ
 
 
MERSİN (İHA) - Türkiye’nin sofralık kayısı tüketiminin yüzde 70’ini karşılayan Mersin’in Mut ilçesinden gerçekleştirilen 9 bin 927 ton kayısı ihracatı, üreticinin yüzünü güldürdü.
 
İlçe Tarım Müdürü Levent Abaş, yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde Toros Dağlarının güney eğiminde yer alan ilçenin, mikro klima iklimi özelliğiyle kayısı üretimi için coğrafi açıdan en ideal bölge konumunda olduğunu belirtti.
Türkiye'nin sofralık kayısı tüketiminin yüzde 70'inin Mut'tan, kalan yüzde 30'luk bölümünün ise Akdeniz kuşağındaki diğer yörelerden karşılandığını belirten Abaş, "Bu yıl rekolte ve kalite üreticinin yüzünü güldürürken, bir başka sevindirici gelişme de ihracatta yaşandı. Rusya'ya ağırlıklı olmak üzere Bulgaristan ve Romanya ülkelerine kayısı ihraç ediyoruz. 17 Temmuz 2011 tarihi itibariyle Türkiye genelinde 44 ülkeye 21 bin 563 ton kayısı ihraç edilmiş. Bunun 9 bin 927 tonu Mut ilçesinden gerçekleştirildi" dedi.
2011 yılı itibarıyla 55 bin 240 dekarlık kayısı bahçesinin kayıt altına alındığını kaydeden Abaş, "İlçede ağırlıklı olarak, Precoce de Thriyinthe, Septik, İtalyan, Tokalı, Tokaloğlu, Bebeko, Karacabey, Ninfa, Şekerpare ve Çağataybey cinsi kayısı üretimi yapılıyor. Çiftçi kayıt sistemine göre kayıtlı ağaçlarımızdan yaklaşık 85 bin ton bir üretim gerçekleşti" diye konuştu.

Ekleme Tarihi
21.07.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Mut’ta kayısı ihracatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız