Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

DOKUMALARI VE TAŞ EVLERİYLE ADINI DUYURAN BULDANLILAR ÜRETTİKLERİ ORGANİK KESTANENİN ŞEKERİNİ YAPACAK -BULDAN KAYMAKAMI ERDOĞDU: ''ORGANİK SERTİFİKALI KESTANELERİ TESİSİMİZ İMKANLARIYLA KESTANE ŞEKERİNE DÖNÜŞTÜRÜP TÜRKİYE VE DÜNYA PİYASASINA SATARAK KÖYDEKİ İSTİHDAMI VE GELİR POTANSİYELİNİ 10 KAT ARTIRACAĞIZ'' 


DENİZLİ (A.A) - El dokumaları ve taş evleriyle adını dünyaya duyuran Denizli'nin Buldan ilçesinde üretilen organik kestaneler, şeker yapılarak Türkiye ve dünya piyasasında satışa sunulacak. 
 
     Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Buldan'a bağlı Alandız, Kaşıkçı ve Kurudere köylerinde, organik şekerci kestanesinin yetiştirildiğini hatırlattı. 
 
     Dağlarda ve bahçelerde kimyevi gübre kullanılmadan yetiştirilen ürünün bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade eden Erdoğdu, kestaneden elde edilen gelirin artırılması için proje hazırladıklarını kaydetti. 
 
     Erdoğdu, çalışmaları bir adım ileri taşıyarak, Kaymakamlık Koordinasyonu'nda Alandız Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin proje hazırlayıp Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) sunduğunu ve GEKA'nın bu projeye 574 bin 750 Liralık destek kararı aldığını söyledi. 
 
     Proje uyarınca, 200 tondan fazla organik kestane üretilen Alandız Köyü'nde mevcut kestane paketleme tesis binası, gerekli iyileştirme çalışmaları yapılarak kestane şekeri üretim merkezine dönüştürülecek. Mevcut tesis, iyileştirmenin ardından bir yıl içinde faaliyete geçecek ve Kurudere ve Kaşıkçı köylerinde üretilen organik kestaneler de burada bir marka altında hazırlanıp paketlenip iç v dış pazara sunulacak. 
 
     Alandız ve çevre köylerde üretilen organik kestanenin, nihai ürün olarak satılmaması nedeniyle köylülere az gelir bıraktığını ifade eden Kaymakam Erdoğdu, şöyle konuştu: 
 
     ''Bundan sonra ise ürettiğimiz organik sertifikalı kestaneleri tesisimiz imkanlarıyla kestane şekerine dönüştürüp, Türkiye ve dünya piyasasına satarak köydeki istihdamı ve gelir potansiyelini 10 kat artıracağız. Bir diğer amacımız ise, Alandız kestanesini markalaştırarak Buldan'ın adını el dokuması ürünleri, tarihi evlerinin yanı sıra, kestane şekeriyle de dünyaya duyurmaktır.'' 

Ekleme Tarihi
21.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: ''Buldan Organik Kestane Şekeri Üretecek''




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız